2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkészült a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. QR-kódja

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. kiemelten fontosnak tartja a lakosság hatékony tájékoztatását a kft. munkavégzésével kapcsolatosan. Ennek érdekében elkészült az az applikáció, amely segítségével könnyen nyomon követhetőek az egyes munkanemek. 

Segítség a QR-kód olvasó letöltéséhez:

Mindhárom mobiltelefon operációs rendszerhez letölthető ingyenes QR-kód olvasó. Windows telefon esetében a „STORE”, iOS esetében az „App Store”, Android esetében a „Play áruház” ikon indítja a letöltő helyet, ahol a kereső ablakba „QR kód” szöveg beírása és a keresés elindítása után lehet választani a különböző programok közül.

Letöltés és telepítés után egy új ikon települ a telefon képernyőjére, ezzel olvasható be a kód. Célszerűen a hátlapi kamerát használjuk. A képernyőn egy keretet fogunk látni, ezen belülre kell a kódot „navigálni”, ezt a telefon előre-hátra illetve oldalra történő mozgatásával érjük el. Ha a kód a kereten belül van, próbáljuk rezgésmentesen tartani a készüléket és várjuk meg, amíg a beolvasás megtörténik (kb. 1 másodperc). Ezt követően a kód tartalmától függő üzenetet olvashatunk, mint pl. meg kívánja-e nyitni a webhelyet, vagy tárolja-e a beolvasott névjegyet, stb.

Esetünkben a QR-kód olvasó azt kérdezi majd, hogy meg kívánja-e nyitni a honlapot. Válassza az igen-t, majd válassza ki, hogy melyik munkanem érdekli, és máris olvashatja a részleteket.

Élő adás