2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődött az 52-es melletti kerékpárút felújítása - Videóval

Elkezdődött közel 9 kilométernyi kerékpárút felújítása Kecskeméten az 52-es főúttal párhuzamosan. Az évtizedekkel ezelőtt megépült bicikliút nagyon rossz állapotban van, helyenként már az aszfaltburkolatot sem lehet látni.

Csak törmelékek láthatóak abból a bicikliútból, amely az 52-es főúttal párhuzamosan halad. A helyenként járhatatlanná szakaszok mellett, a kerékpárosok már saját csapást alakítottak ki a biztonságosabb közlekedés érdekében. Mindez azonban rövidesen megváltozik.

Már látható, hogy kiszélesítették az utat, és már a nyomvonala is megvan. A Magyar Közúttól megtudtuk, hogy március 1-től elkezdődtek a munkálatok. A kerékpárút felújítása közel 9 kilométeren történik, a Kecskemét településhatárát jelző tábla és az 5301-es jelű összekötő út között. Jelenleg a Sasfészek étterem parkolójától kezdődő mintegy 2,5 kilométeres szakaszon folynak a munkák. Az érintett területen a humuszleszedés és a meglévő burkolat részleges elbontása után új pályaszerkezet épül. A kerékpárút a teljes szakaszon új burkolatot kap. A munkálatok várhatóan június közepére fejeződnek be.

Élő adás