2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Éttermi színvonalú kórházi koszt - lehetséges?

Ma Magyarországon az egészségügyi étkeztetéssel, vagy közismertebb nevén a kórházi koszttal, szinte mindenki elégedetlen, nem ok nélkül. A „Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban” egy olyan kampány, mellyel épp ezt a véleményt kívánják átformálni.

Fotók: Banczik Róbert

A "Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban" kampány roadshowjának ötödik állomása a Bács-Kiskun Megyei Kórház volt, ahol szerda délelőtt mesterszakács segítségével készült az ebéd. Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete a menüt először a hagyományos kórházi szokás szerint  tálalta, majd éttermi színvonalnak megfelelően. Ezzel szemléltették, hogy abszolút minimális erő befektetésével az ízvilág, az illat és a küllem is megfelelő lehet a kórházi ételeknél is. 

A kampány országos menedzsere, dr. Hajnal Judit elmondta, a cél, hogy bebizonyítsák, a jelenleg rendelkezésre álló alapanyagokból és gazdasági lehetőségekkel, hogy a betegétkeztetés minősége igenis biztosítható.

A képek pedig magukért beszélnek. A fehér tálcán szomorúan pislogó színtelen gyümölcsleves és a kókadozó rántott húsok szegényesen egymásra halmozott petrezselymes burgonyával, nem biztos, hogy segít a testi-lelki felépülésben. A kórházi tartózkodás soha nem vidám dolog, de talán elviselhetőbbé teszi a fájdalmakat, a családunk és otthonunk távollétét, ha jóízűt ehetünk.

 

Élő adás