2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Európa-napot tartottak a Piaristák terén

Európa-napot tartott a Kecskeméti Katona József Könyvtár és az intézményben működő Europe Direct pénteken a Piaristák terén. Az eseményen vendégként részt vett a HELPI ifjúsági iroda, az Új Nemzedék Központ és az EURES.

15 éve csatlakozott az unióhoz Magyarország. Erre is emlékeztek pénteken az Európa-napon. Színes programokkal, nyereményjátékkal várták a családokat a Piaristák terén. A helyszínen a Europe Direct irodák munkatársai adtak tájékoztatást az EU-val kapcsolatos témákban, legyen szó oktatásról, munkavállalásról, utazásról, vagy az unió céljairól. A rendezvényen az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája is részt vett.

Úgy gondoljuk, hogy mindig lehet újat mutatni az Európai Unióról. Egyre bővülnek az unió információ forrásai, korábban, ha valakinek komoly kérdése volt elkerülhetetlen volt, hogy felkeressen egy hivatalos irodát, de ma már szerencsére az online források is elég nagy számban állnak rendelkezésre. Mindazonáltal  azt tapasztaljuk, hogy a bizonyos konkrétumok tisztázására azért mindig szerencsés, ha szakemberrel tud az érdeklődő elbeszélgetni. Ezen a napon szeretnénk a társszervezeteket is egy kicsit jobban bemutatni a lakosság számára - mondta Rédai Árpádné Angéla, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Infotéka részlegének vezetője, az Euro direct munkatársa. 

A rendezvénysorozat olyan kérdésekkel foglalkozik, mint például, milyen legyen Európa jövője, vagy hogyan járul hozzá az Európai Unió Magyarország megújulásához. A programok teljesen ingyenesek voltak. Az Európa-napot összesen 19 városban szervezik meg különböző időpontokban.

A szervezők elmondták, azért fontos ez az esemény, mert azt tapasztalják, hogy a felnövekvő generáció ismereteit bővíteni kellene az unióval kapcsolatban.

Élő adás