2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gyermeknap és nyári táborok a Hírös Agórában

96 fajta tábor várja a diákokat az idei szünidőben Kecskeméten a Hirös Agóra szervezésében. Azok, akik a városi gyermeknapig jelentkeznek, kedvezményt is kapnak- hangzott el ma az intézmény sajtótájékoztatóján. Mint kiderült június végétől augusztus utolsó napjaiig, több mint 1500 gyermek hasznos nyári időtöltését biztosítja majd a város.

2017-ben a Hirös Agóra több mint 7000 programot szervezett Kecskeméten, ami a maga nemében egyedül álló az országban. És az is rekordnak számít, hogy a rendezvényekre közel 1 millióan voltak kíváncsiak. A következő hetek és hónapok is mozgalmasnak ígérkeznek – mondta az intézmény nyári eseményeit beharangozó sajtótájékoztatón Bak Lajos ügyvezető igazgató.

A májustól augusztusig tartó időszak célközönsége a fiatal korosztály. A vakációban idén 96 fajta – köztük több új - tábor várja az érdeklődőket az Ifjúsági Otthonban. A választék bőséges, de

a szervezők – az elmúlt évek tapasztalatai alapján - arra kérik a szülőket, hogy a kiválasztás során figyeljenek arra is, gyermekük mit szeretne. 

Lesz terápiás kutyás tábor is. Most először, akik a gyermek napig jelentkeznek és ki is fizetik a táborok költségét, azoknak a regisztrációs díj felét elengedik. Idén is várja az érdeklődő fiatalokat a Parádfürdői Ifjúsági Tábor. Eddig 16 iskolai közösség 15 fős csoportja jelentkezett. Ők szociális helyzetükre figyelemmel ezúttal is ingyenesen nyaralhatnak majd. A néhány évvel ezelőtt felújított hely azonban nyitott a családok számára is.    

A május 27-én sorra kerülő gyermeknap sok meglepetést tartogat majd a legkisebbek számára. A programok a 650 éves évforduló kapcsán a történelmi események köré épülnek majd.

GYERMEKNAP

KOROK és JÁTÉKOK – kalandos időutazás Kecskemét főtéren
május 27-én 9.30 órától

Színpadi programok

9.30 - 15.30 óráig

Kecskemét Táncegyüttes Nagylurkók, Hetényi Néptánc Kör, First Step Dance klub, Hetényi Moderntánc kör, Turpinszky Balettiskola, Hírös Néptánc Tanoda, Step and Go Táncklub, Vitalitás TSE, Falloway Táncegyesület, TST Tánciskola műsora

16 -17 óráig

"Zenebona Vásár Bergengóciában" a Bergengóc zenegóc együttes műsora

Egész napos programok 18 óráig

KOROK és JÁTÉKOK – időutazás

Kalandos időutazásban elevenedik meg Mátyás király udvara, napjaink a török hódoltság idején,

életünk a reformkorban. Megidézzük a „retro” korát, visszatérünk a jelenbe, majd előre tekintünk a jövőbe.

MERCEDES MoKi programja
A kicsiktől a legnagyobbakig egész napos élménydús játék.

Május 27-én az alábbi programok, szervezetek jelennek meg a főtéren a gyermeknap alkalmából:

  1. Család és Karrier pont
  2. Egészségfejlesztési Centrum
  3. Ciróka Bábszínház egész napos programjával, bábelőadásaival a Luca szökőkút körül
  4. EMMI Családok éve – roadshow a főtéri sétányon a Hírös Szökőkútig

 

Élő adás