2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gyermekvédelmi szakemberek találkoztak Kalocsán

A gyermekvédelmi szakembereknek szóló országos találkozót szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kalocsai Gyermekotthona. A Kalocsán nyolcadik alkalommal megrendezett szakmai konferencia előadásain az intézmények a saját módszereiket, jó gyakorlataikat mutatták be egymásnak.

Gyermekvédelmi szakembereknek szervezett országos találkozót az Emberi Erőforrások Minisztériumának Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Kalocsai Gyermekotthona ma Kalocsán. Az ország mindentájáról érkeztek szakemberek, hogy előadásaikon keresztül osszák meg egymással a saját módszereiket. A konferencián köszöntő beszédet mondott Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a gyermekvédelem ügye nem tűr kompromisszumokat, nem lehet félmegoldásban gondolkodni, ha arról van szó, hogy egy traumán, stresszhelyzeten átesett fiatal felnőve rendezett életet élhessen.

Fülöp Attila kiemelte a tavaly ősszel indított Befogadlak elnevezésű nevelőszülői programot, amely célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét, hogy odaadással minden élethelyzeten lehet változtatni, segíteni. A kormány pedig igyekszik támogatást biztosítani a speciális gyermekvédelem területén is – mondta Fülöp Attila. A szakmai napon Juhász Gábor a házigazda intézmény vezetője mutatta meg a lezárult Zeg-zug speciális otthon pályázat eredményét. A 224 millió forintos fejlesztéseknek köszönhetően Kalocsán és Zalaegerszegen új helyekkel bővültek az intézmények. Kalocsán már 7 csoportban 56 fiatalt tudnak ellátni.

Élő adás