2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Horgász és vadász napok az Agórában

Megkezdődtek a 28. Horgász és Vadásznapok Kecskeméten a Hírös Agórában. A rendezvényen kiállítások, gyermekprogramok és koncertek várják a horgászat és a vadászat iránt érdeklődőket.

Huszonnyolcadik alkalommal tartják meg a horgász és vadász napokat Kecskeméten. A programsorozatot az Észak-Amerika vadvilága – a Sziklás-hegységtől Alaszkáig című kiállítás bemutatásával nyitották meg a Hírös Agórában. A több mint 30 élethű preparátum mellett horgászbot- és orsógyűjteményt, valamint vadvilág témájú alkotásokat tekinthetnek meg az érdeklődők.

Megnyitóbeszédében Kis Miklós Zsolt kiemelte a magyar horgász és vadász közösség fejlettségét. Elmondta, mintegy félmillió olyan magyar van, aki a horgászat-vadászat szabadidős tevékenységeinek valamilyen formáját űzi. A kormányzat a magas érdekeltség miatt számos olyan változtatásról döntött, amelyek kiemelten kezelték a horgászatot és vadászatot. A jövőben folytatni szeretnék a törvények finomhangolását, hogy még többen megismerjék ezeket a területeket. Ehhez pedig a május 1-jéig megtekinthető kiállítás is hozzájárul.

Élő adás