2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hullócsillagok éjszakája a Szabadidőközpontban

Pokrócokkal, piknikkosarakkal érkeztek tegnap a csillagok szerelmesei a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontba. Idén is több mint 2000-en voltak kíváncsiak a meteorraj jelenségeire, a hullócsillagokra.

Sorba álltak a vendégek tegnap a Benkó Zoltán Szabadidőközpont dombjának tetején felszerelt távcsöveknél. Az augusztusi csillaghullás tetőpontja köré szervezett hétfő este programsorozatot a Hírös Sport Nonprofit Kft. A Hullócsillagok Éjszakájára több mint 2400-an érkeztek pokrócokkal, piknikkosarakkal.

- A Perseidák ütköznek most a Földdel. Ez az év során a leginkább esélyes éjszaka arra, hogy hullócsillagokat lássunk - mondta Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa a Holdra lépésről és az űrkutatásról tartott előadást. A dombtetőn a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportjának munkatársai segítettek megtalálni az égbolton a Szaturnusz gyűrűjét, a Jupiter holdjait, az Uránuszt és még sok más érdekességet. A hangulatot egy akusztikus meditatív koncert adta meg.  

- Nagyon vártuk ezt a napot, hogy a lányaiknak megmutathassuk ezt a csodálatos élmény, hogy a csillagokat meg tudjuk mutatni. A lányok itt a domb tetején gyönyörű körülmények között, rengeteg ember között, szuper zene mellett láthatják a bolygókat, a Szaturnuszt, a Jupitert, a Holdat - mesélte az egyik résztvevő.

Bár tegnap este párás volt a levegő, és nem láttak a vendégek annyi hullócsillagot, mint tavaly, most is többször tudtak kívánni a résztvevők.

Élő adás