2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

IV. BringAuti – Bringások a pusztában, héttől hetvenhétig

Szombaton rendezték meg a BringAuti jótékonysági kerékpáros teljesítménytúrát. A negyedik alkalommal megrendezett esemény ismét három távval várta a kerékpárosokat, akik száznál többen gyűltek össze a Kossuth szobor előtt. A legfiatalabb induló hét, a legidősebb pedig hetvenhét éves volt, és volt olyan autizmussal élő fiatal is, aki legyűrte a leghosszabb, 84 kilométeres távot.

Negyedik alkalommal rendezték meg a BringAuti elnevezésű kerékpáros eseményt, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élőkre, információk közvetítésével növelje a társadalmi tudatosságot. És van még egy igen fontos cél, évről-évre: a kecskeméti Autizmus Centrum anyagi támogatása.

- A rendezvény teljes bevételével és adományok gyűjtésével is támogatjuk az autizmussal élőket, autizmussal élőket ellátó intézményeket. Idén, 215.000 forintot gyűjtöttünk össze és adtunk át a kecskeméti Autizmus Centrumnak – mondta hírportálunknak Soltész Veronika, főszervező.

A rendezvényt Mák Kornél alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, a kecskeméti Autizmus Centrum nagyon komoly feladatot lát el, és minden támogatás és segítség sokat jelent számukra. A köszöntők után 102 kerékpáros pattant nyeregbe, hogy teljesítse a kiválasztott távot (25km; 49km; 84km). A megmérettetésen indultak érintettek is, volt olyan autizmussal élő fiatal, aki letekerte a leghosszabb távot.

  • A legtöbben a leghosszabb távon indultak,
  • a legfiatalabb résztvevő 7,
  • a legidősebb pedig 77 éves volt
2018-ben új útvonalon tekertek a BringAuti résztvevői:

BringAuti1

~ 25 km
Kecskemét, Szabadság tér – Méntelek - Kecskemét, Szabadság tér
Szintidő: 2 óra

BringAuti2
~49 km
Kecskemét, Szabadság tér - Méntelek – Kerekegyháza - Hetényegyháza - Kecskemét, Szabadság tér

BringAuti3
~84 km
Kecskemét, Szabadság tér - Méntelek - Ladánybene – Lajosmizse - Csemő - Nagykőrös - Katonatelep - Kecskemét, Szabadság tér

Újdonság volt, hogy motoros segítők is részt vettek az eseményen. Egyikük a 49km-es, másikuk a 84 km-es távon kísérte a bringásokat. A lelkes résztvevők biztonságát segítették a polgárőrök és a rendőrök is. Előbbiek végig jelen voltak a rendezvény különböző pontjain, utóbbiak pedig segítettek, hogy a kerékpárosok könnyen és biztonságban kijussanak a városból. A rend őrei olyannyira segítőkészek voltak, hogy az előzetes tervekkel ellentétben, nem csak a Budai úti körforgalomig, hanem egészen a ladánybenei felüljáró túloldaláig biztosították a menetet. Ezzel is megkönnyítették az építkezés miatt részlegesen járható útszakaszon átjutást.

Miután minden kerékpáros célba ért, következett az elmaradhatatlan tombolahúzás.

- Üzletektől, magánszemélyektől annyi felajánlás érkezett a tombolához, hogy a sorsolás végén nem akadt olyan résztvevő, aki üres kézzel tért volna haza. Persze nem csak a nyereményekkel lettek gazdagabbak, hanem egy olyan élménnyel is, mely során jól érzik magukat, miközben jó célt szolgálnak. Hogy a tájékoztatás és az érzékenyítés minél jobban megvalósuljon, a várakozás ideje alatt az Autizmus Centrummal közösen megalkotott AutiKvízt tölthettek ki a jelenlévők. Cserébe, hogy megmutatták/megnézték, mit is tudnak az autizmusról ajándékot kaptak – mondta Soltész Veronika.

Bár a résztvevők többsége nem gyakorlott bringás, és mindenki kellőképp elfáradt a tekerésben, senki nem készült ki, mindenki jól érezte magát. Egyrészt, mert a frissítőpontokon ehettek-ihattak kedvükre, másrészt nyereményekkel megpakolva térhettek haza. És végül, de nem utolsó sorban: közösen álltak egy jó ügy mellé, ami a lelket is erősíti.

Köszönjük a remek fotókat Kovács Rékának!

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás