2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

IV. Hetényegyházi Traktorverseny - Verseny, hagyományőrző ételek és dínom-dánom!

Mindezekhez csak a hetényegyházi Kalmár Tanyára kell ellátogani szeptember 4-én, szombaton, ahol közel hetven versenyző méri össze tudását a IV. Hetényegyházi Traktorversenyen.  A közkedvelt esemény a régóta együttműködő helybéli lelkes gazdák és magánemberek csapatmunkájának és támogatásának eredménye. Idén a Kecskeméti Médiacentrum is csatlakozott a támogatók táborába.  

Már negyedik alkalommal ad otthont a nagysikerű Hetényegyházi Traktorversenynek a Kalmár Tanya. 2016-ban indították útjára először a nem mindennapi ügyességi próbát. Az ötlet az akkori részönkormányzati képviselő Molnár Pál, a Kalmár Tanya tulajdonosa Kalmár Pál és a ménteleki gazda Sáfrán Ferenc közös ötletezéséből született. Először még a Hetényegyházi Szüreti Napoknak volt a kiegészítő rendezvénye, azonban az esemény hamar kinőtte magát.  

Az autentikus környezetű Kalmár Tanyán a versenyzők akadálypályákon haladnak végig a pótkocsis traktorokkal. Általában 10 akadály kerül kihelyezésre szalmabálákból, valamint állandó résztvevők a bábuk tetején lévő teniszlabdák, melyeket meg kell őrizni. Az idei verseny pályabírója Katona Balázs lesz. A pályaszakaszok ügyességi, gyorsulási és nehezített homokos, félkörívű részekből állnak majd.  A megszállott traktorosok körében közkedveltek ezek a versenyek, hiszen nem csak Hetényből, hanem a környező településekről is érkeznek a gazdák.A traktorjaikat a lóerők függvényében három kategóriában indíthatják majd.

(részletes progi ide)

A versenyre kilátogatókat a Kalmár Tanyán hagyományőrző ételekkel várják, többek között lesz kemencében sült kenyérlángos is. A gyerekeket bábelőadás, pónilovaglás, lovaskocsikázás szórakoztatja, de megismerhetik majd a szappanfőzés történetét is. 18 órától élőzenés mulatsággal zárul a Kalmár Tanyán az idei traktorverseny.

Kalmár Pál 2010 óta indította el a vendéglátást a hetényegyházi Kalmár Tanyán. Mára már 10 fős stábbal vállalnak lakodalmakat, rendezvényeket, falunapokat, családi összejöveteleket, munkahelyi csapatépítő rendezvényeket 500 főig. A tervek között szerepel, hogy a későbbiekben hagyományőrző ételekkel, kézműves vásárral várják az érdeklődőket rendszeresen, hogy a régi idők udvarára, piacára ellátogathassanak. Cím: 6044 Kecskemét, Belsőnyír Tanya 234. 

Élő adás