2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Japán harcművészeti bemutató a Cifrapalotában

Karate, judo, nanbudo és aikido bemutatót is láthattak az érdeklődők szombaton a Cifrapalotában. A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör által szervezett Japán Napok keretében több küzdősport egyesület is bemutatta, mit takarnak a különböző a harcművészeti ágak.

Minősített harcművészeti egyesületek mutatták be tudásukat szombaton a Cifrapalota dísztermében. Több sportág is bemutatkozott, például a nanbudo, karate, a judo, és ezeknek különböző irányzatai. 

 - A 2000-es évek elejétől visszatérő program, hogy így tavasz idején néhány napot szentelünk a japán kapcsolatoknak, a japán kultúrának. Ez a mai nap a Cifrapalotában a sportról, a testről és a szellemről szól - mondta dr. Kriston Vízi József.

A bemutatókon azt szerették volna szemléltetni a küzdősportok űzői, hogy túl azon, hogy harcművészetekről van szó, az ilyen jellegű sportok egyik legfontosabb velejárója a testi és lelki egészség.

- Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlom a harcművészeteket, mindenki megtalálhatja a neki tetsző stílust. Egyrészt ma már nagyon fontos az önvédelem, másrészt ha csak hobbi szinten is, mindenképpen pozitív hatással van az emberre, ha eljár az edzésekre - mondta Prikkel Antal, a szentkirályi Jitakyoei Sportegyesület vezetője. 

Élő adás