2022. December 7. Szerda  Ambrus

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kadafalvi Napok: 150 gyereket emeltek a magasba!

Immáron 4. alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Gyereket a magasba! országos gyermekemelést, ezúttal a Kadafalvi Napokon. Az eseményt a Három Királyfi Három Királylány mozgalom hívta életre, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

Szombat délelőtt a Kadafalvi Napok egyik meghatározó eseménye volt a Gyereket a magasba!, melyen ezúttal 150 gyerkőc emelkedett a levegőbe. A hagyományos megmozdulást ez idáig Kecskemét főterén tartották meg, most új helyszínt kapott. A gyermekemelésnek fontos üzenete van.

"A pöttyös labda most egy ajándék volt, hátha ez vonzóbbá teszi a gyerekek és a szülők előtt, hogy kilátogassanak a rendezvényre. Maga az esemény a gyermekvállalás fontosságára hívja fel a figyelmet, hogy a karrierépítés mellett igenis vállaljunk gyermekeket, mert a mi gyerekeink jelentik a jövőt" - fogalmazott Szabóné Kis Éva, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány elnöke.

A Kadafalvi Napokon szombat délelőtt néptánc flashmobbal és tánctanítással várta a kicsiket és nagyokat Lukácsné Haránt Eszter, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezető-helyettese. A gyerekemelés után elkezdtek gyülekezni a lovaskocsisok, és régi verdákat is megcsodálhattak az érdeklődők. A Kadafalvi Napok szombat délelőtti eseményeiről nézze meg galériánkat!

Élő adás