2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

KAFF2019 - Műhelyfoglalkozásokra várták a kicsiket

Animációs filmrendezők tartottak műhelyfoglalkozásokat gyerekeknek ma délelőtt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként. A kreatív workshopok célja, hogy a fiatalság belekóstolhasson az animációkészítésbe, és ne csak befogadóként, hanem az alkotó folyamat részeként is jelen legyen a fesztiválon.

Ahogyan korábban írtuk, a Pagony Könyvesboltban Bognár Éva Katinka filmrendező, könyvillusztrátor segítségével a gyerekek két technikával is megismerkedhettek. Elsőként taumatrópot készítettek. Ki-ki a maga kedvenc állatát rajzolta meg a körlap egyik oldalára, a túloldalra pedig kalitkát, akváriumot – attól függően, hogy az alkotó gyermek milyen állatot választott.

Az elkészült játék megpörgetésével az élőlényfigura a számára kialakított mesterséges közegbe került. A mozgóképes eszközt a 19. században találták fel, az animáció egyik előfutárának tekinthető. A bolt egy másik helyiségében a gyerekek a VAKÁCIÓ feliratot animálhatták meg egy táblafalon stop motion technikával.

Az Ifjúsági Otthon Tükörtermében a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér várta a gyermekcsoportokat izgalmas foglalkozásokkal. Rajzfilmet, tárgy- és legóanimációt lehetett készíteni, valamint hangot is vehettek fel a gyerekek saját filmjükhöz.

Élő adás