2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kajszit minden oviba, suliba!

Kajszibarackfát ültettek a gyerekek a Ferenczy Ida Óvoda Szent Miklós Utcai Óvodájában ma délelőtt. A Kecskeméti Városszépítő Egyesület 2015-ben tűzte ki céljául, hogy újra meghonosítja a barackot Kecskeméten. A programjukban szakmai segítséget kapnak a Hírös Faiskolától, a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolától és a város önkormányzatától.

Kajszifa-ültetéssel folytatódott a Ferenczy Ida Óvoda Szent Miklós utcai Óvodájában a „Legyen újra a kajsziról is híres Kecskemét” című facsemete osztási program. A Kecskeméti Városszépítő egyesület már 4 évvel ezelőtt 2015-ben elhatározta, hogy a kajszibarackot újra híressé teszi városunkban. Ennek érdekében előadássorozatot és faosztási akciókat szervezetek és oktatási intézmények jelentkezését is várták. A Szent Miklós utcai óvodára azért esett a választás, mert a nyári barackfesztiválon az intézmény vállalta elsőnek, hogy a kiállított gyümölcsből lekvárt főznek az óvónők. Az elkövetkező héten pedig mintegy 100 kajszifát ültetnek még el óvodákban és iskolákban – mondta el a sajtótájékoztatón Király József, az egyesület elnöke.

Az ültetésben természetesen a gyerekek is segítettek, akik jelképesen, műanyageszközökkel lapátolták a földet. Az óvodásoknak Rostás Gábor a Hírös Faiskola Kft. értékesítési vezetője mesélt a faápolásáról. A későbbiekben pedig szaktanárok irányításával a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai fognak segíteni a kajszibarackfa gondozásában. A programban fontosnak tartják, hogy a gyerekek megismerjék, a barack és más gyümölcsök munkával kerülnek a családok asztalára.

Élő adás