2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Be akartak jutni a Kecskemét CAMPUS-ba

Egy öt fős csoport próbált bejutni az egyetemi CAMPUS-ba, a biztonsági rendszer azonban szerencsére megakadályozta őket ebben. Egy elkövetőt elkaptak, a többiek elszaladtak.

2020. május 23-án szombat hajnalban több elkövető, szervezett módon megpróbált a CAMPUS-ba bejutni, azonban az ezzel a céllal telepített elektronikai rendszerek jeleztek, valamint a biztonsági őrök a külső területen az öt fős csoportból egy főt elfogtak és értesítették a rendőrséget.

A többiek elszaladtak, ugyanakkor a kamerák kiválóan rögzítették az eseményt. A KEDO Zrt. vezetősége megtette a feljelentést az elkövetők ellen - kaptuk a hírt Szemerey Szabolcstól, KEDO Zrt vezérigazgatójától.

Vincze-Messzi Adél rendőrségi sajtóreferens elmondta, hogy péntekről szombatra virradó éjjel történt az eset. Egy társaság időzött az épület előtt, egyikük úgy gondolta, bemászik a kerítésen a CAMPUS területére. Kihívták rájuk a rendőröket, akik jogi felvilágosítás után haza engedték őket. 

- Mivel sem bűncselekmény, sem szabálysértés nem valósult meg, nyomozás nem indult az ügyben - mondta Vincze-Messzi Adél.

15 óra után értesített minket a rendőrség, hogy ma érkezett feljelentés az ügyben. Feljelentés kiegészítését rendelték el, ami azt jelenti, hogy tovább vizsgálják a körülményeket.

 

Élő adás