2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméten versenyeznek a vízművek ügyfélszolgálatosai

Mától (szerda) két napon át Kecskemét ad otthont a XV. Országos Ügyfélszolgálati Verseny és Értékesítési Konferenciának. A hazai vízművek egyik legnagyobb rendezvényének első napja az ügyfélszolgálatokon dolgozók megmérettetéséről szól.

Kecskemétre figyel mától a hazai vízműves szakma, ugyanis a megyeszékhelyen zajlik a XV. Országos Ügyfélszolgálati Verseny és Értékesítési Konferencia. A kétnapos rendezvénysorozat szerdán Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester köszöntőjével indult, aki többek között arról beszélt, hogy Kecskemét számára fontosak a városban működő sikeres cégek. Olyanok, mint a BÁCSVÍZ, amely tavaly megnyerte az ügyfélszolgálatosok versenyét és így házigazdája lehet az idei megmérettetésnek.

Dr. Szalóki Szilvia a Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal elnökhelyettese köszöntőjében azt mondta, hogy számára azért vonzó ez a verseny, mert életszagú. Kiemelte azt is, hogy hivataluk legutóbbi elégedettségi vizsgálata alapján, a fogyasztók a vízműveknél dolgozó ügyfélszolgálatokkal a legelégedettebbek.

- Szeretek házigazda lenni, féléve készülünk a mai napra- ezzel a gondolattal nyitotta meg a rendezvényt Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke, és a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mint fogalmazott nem egyszerű a helyzet most a vízművek területén, nem egyszerű kezelni a felháborodott ügyfeleket sem. Az ügyfélelégedettségi mutatók azonban még így is kimagaslóak.

A délelőtt kezdődött versenyre 17 csapat érkezett az ország különböző részeiről. A helyi vízművek ügyfélszolgálatosainak 3 fordulóban kell bizonyítaniuk. Elsőként fogyasztói panaszt kell megválaszolniuk, majd egy szakmai teszt következik, végül pedig szituációs gyakorlat során egy panaszos fogyasztó ügyét kell megoldaniuk.

A verseny zárt, a két napos rendezvénysorozat meghívott résztvevői ez idő alatt szakmai programokon vesznek részt. Holnap egész napos konferencia vár a résztvevőkre. Az előadások között a tapasztalatcsere mellett a legújabb technológiákról is szó esik majd.   

Élő adás