2021. Október 23. Szombat  Gyöngyi

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Készül Kecskemét a magyar–francia meccsre

Nagyméretű kivetítőkkel, jégbe hűtött italokkal és jó hangulattal készülnek a kecskeméti vendéglátóhelyek a mai Magyarország–Franciaország labdarúgó Eb-mérkőzésre. A legtöbben teltházra számítanak. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a közös szurkolással a nemzeti válogatottat és a kecskeméti vendéglátóhelyeket egyaránt támogatjuk. 

Már péntek délután nagy várakozással tekintettek a magyarok szombati meccse elé a focirajongók a kecskeméti vendéglátóhelyeken. A Kecskeméti Televízió stábja több olyan helyszínt is meglátogatott, ahol lehetőség van a közös szurkolásra.  Közülük az egyik a város legújabb szórakozóhelye, a több száz fő befogadására alkalmas Ápoló volt, ahol pénteken körülbelül 30-an nézték végig a  HorvátországCsehország meccset. Legtöbben azonban azt mondták, hogy hőség ide vagy oda, a MagyarországFranciaország mérkőzésre már nagyobb társasággal fognak érkezni. Egy másik helyszín a Bistro Mokambo volt, ahol a  fiatalok csocsóval melegítettek a nagy napra. A tulajdonos itt is örömmel fogadta a stábot, hiszen a hosszú lezárás után végre van egy lehetőség, hogy valamelyest pótolják a bevételkiesést. Kecskeméten egyébként alig van olyan vendéglátóhely, ahol ne lenne televízió vagy kivetítő, így számos helyszínen tudnak közösen focit nézni a társaságok.

Polgármester: „Szurkoljunk a nemzeti válogatottnak és támogassuk a kecskeméti vendéglátókat”!

– Nagy öröm számomra, hogy a járványhelyzet után ismét együtt lehetnek a baráti társaságok, és a közös szurkolás élményét is átélhetik. A városban tevékenykedő vendéglátók pedig most is bebizonyították, hogy ötleteikkel, kreativitásukkal, vendégszeretetükkel méltó helyszíneket tudnak biztosítani a felhőtlen kikapcsolódáshoz, így a közösségben történő szurkoláshoz is.  Városvezetőként fontos számomra, hogy azok a vállalkozások, amelyeket erősen megviselt a pandémia, talpra álljanak és megerősödve folytassák tevékenységüket a kecskemétiek és az idelátogatók örömére. Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak és támogassuk a kecskeméti vendéglátókat is – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

A KTV kis péntek esti focikörkép-klipje

(Készítette: Bárány István operatőr és Molnár H. Boglárka szerkesztő.)

Kecskeméti vendéglők, ahol a meccs megnézhető

A labdarúgás csapatsport. De az igazi szurkolás is az! És mivel egyre többen űzik az utóbbit, a vendéglátóhelyek is felkészülnek a társaságok fogadására. Van, ahol tévé, másutt óriás kivetítő várja a drukkereket. Ami közös: a hideg sör és a fergeteges hangulat. Különösen igaz ez, amikor a magyar labdarúgó válogatott játszik.

Körbetelefonáltunk sok városi vendéglátóhelyet (a teljesség igénye nélkül, vagyis a lista ennél nyilván hosszabb), hogy hol fogadják a vendégeket a foci Eb alatt televíziós vagy kivetítős meccsnézési lehetőséggel. Többtucatnyi megkeresett helyből az alábbiak biztosítanak meccsnézési lehetőséget:

Aranyhomok Gyorsétterem, Kecskemét, Lestár tér 1.

Ápoló Klub, Kecskemét, Olimpia u. 14.

Bagatell Étterem, Kecskemét, Kossuth tér 3.

Bistorant Kecskemét, Kecskemét, Izsáki út 6.

Bistro Mokambo, Kecskemét, Bocskai u. 5.

Buborék Söröző & Étterem, Kecskemét, Pákozdi csata utca 12.

Csalánosi Csárda, Kecskemét, Felsőcsalános 5.

DiVino, Kecskemét, Kéttemplom köz 14.

Három Gúnár, Kecskemét, Batthyányi u. 1-7. sz.

La Verde Pizzéria, Kecskemét, Moha utca 2.

Spaletta Étterem és Sörház, Kecskemét, Jókai utca 15.

Szakkör Craft Beer and Food Pub, Kecskemét, Kéttemplom köz 10.

Trabant RomKocsma és Söröző, Kecskemét, Szövetség tér 3.

Mivel várják a szurkolókat? – Lássunk néhány példát!

Az Ápoló Klubban 10 négyzetméteres, hatalmas kivetítőn láthatók a foci EB mérkőzései. A magyar-franciára totális teltházat várnak, megnövelik a pultosok létszámát, hogy minél gyorsabb legyen a kiszolgálás. A férőhelyek felét engedték előre lefoglalni, ezek meg is teltek. A többi hely azokra vár, akik foglalás nélkül érkeznek. Mondjuk, ők igyekezzenek időben érkezni, mert a helyek nagyon gyorsan fogynak majd.

A baráti társaságokat a Borsodi család tagjai fogadják. A pecsétgyűjtő akciónak köszönhetően minden 10. korsó sör ingyen van!

A Bistorant Kecskemét is egy monumentális, 4x2,5 méteres kivetítővel várja a szurkolókat, akik asztaloknál ülve nézhetik a meccseket. Az étterem speciális étlappal készült az eseményre, ezen kimondottan meccsnézős ételek találhatók, mint a hot-dog és a hamburger. Természetesen az italkínálat is ehhez igazodik, nem lesz hiány jó hideg sörből, a magyarokat itt is a Borsodi képviseli.

Az asztalfoglalás erősen ajánlott, a +36 76 888 500-as számon várják a hívásokat!

A Bistro Mokambo 180 cm-es tévéjén kínálja a meccsnézést fedett teraszán, ahol körülbelül 50-60 embert tudnak leültetni. Borsodi csapolt sörüket érintően az Eb idejére egy speciális, all inclusive ajánlattal jöttek ki: fél órával a meccs előtt, majd a mérkőzés alatt és azt követően még fél óráig 2500 forintért korlátlan sörfogyasztást kínálnak. A konyha a meccsek alatt nem üzemel, de rágcsálni való – ropi, nasi, nápolyi, mogyoró – itt is várja a szurkolókat.

Asztalt foglalni a +36 76 328 681-es vagy a +36 70 501 99 30-as számokon lehet.

A széchenyivárosi Buborék Söröző & Étterem külső részén nagy tévén követhető nyomon a magyar csapat heroikus küzdelme. A terasz nyolc hatszemélyes asztala mellé a meccsnézésre kihelyeztek még három négyszemélyeset is, így ott már hatvanan tudnak leülni. A korábbi meccsek tapasztalata alapján a "Bubiban" is érdemes foglalni vagy a +36 70 500 00 01-es, vagy a +36 76 324 112-es számon. A magyar–franciára tegnap még volt hely, de itt is teltházat várnak. A meccsek alatt is lehet á la carte ételt rendelni, emellett csapolt meggysörrel és Borsodival vagy más üveges sörökkel és sörkorcsolyákkal is várják a vendégeket.

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

 

 

Élő adás