2020. Május 27. Szerda  Hella

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Készülnek a zebrák az Irinyi-Március 15. kereszteződésben

Megkezdték a zebrák felfestését az Irinyi út és a Március 15. utca kereszteződésében, ahol szeptember 20-át követően az új lámpákat is elindítják.

Új felfestést és új helyet is kaptak az Irinyi utca és a Március 15. utca gyalogátkelői.

Az Irinyi utcán keresztül futó egybefüggő zebrát felváltotta egy járdaszigetes átkelő és új helyet kapott a Március 15-e utcai garzonház előtti zebra is.  Egyedül az élelmiszerüzletet és az Irinyi utcát összekötő átkelő maradt az eredeti helyén. Mindegyik gyalogátkelőhöz telepítettek jelzőlámpát is.

A változtatások a lámpás csomópont építése miatt következtek be. A jelzőlámpák majd csak szeptember 20-a után működnek élesen, egyelőre a helyükön vannak és sárgán villognak a lámpák a kereszteződésben. Készen állnak a használatra, de előbb még integrálni kell őket a város forgalomtechnikai rendszerébe. De a végleges összehangolásig a zebrákat lehet használni.

A fejlesztéseknek köszönhetően sokkal biztonságosabb lesz a kereszteződés. Mivel azonban az átkelőhelyeket máshova festetté fel, mint ahol eddig voltak, így fokozott figyelemmel kell átkelni rajtuk.

Kecskemét percről percre

Élő adás