2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kismotoros felvonulás és virágültetés a Születésünnep zárónapján

Több mint 100 kismotoros apróság vonult fel szüleivel szombat délelőtt a főtéren az idei Születésünnep egyik záróakkordjaként. A láthatósági mellényt viselő kis motorosok a Református Gimnáziumtól a Városházáig vonultak, ahol anyák napi virágültetéssel ért véget a hangulatos családi program.

Engert Jakabné alpolgármester a menet indulása előtt a Refinél elmondta: a városvezetés örömmel állt mellé ennek a kezdeményezésnek, hiszen a gyerekek a város jövőjét, közös jövőnket jelentik. Felidézte, hogy a Születésünnepet lelkes édesanyák és szakemberek indították útjára néhány évvel ezelőtt, és a kezdetben 1-2 napos rendezvény mára egy kéthetes programsorozattá nőtte ki magát. Május hónapja, mely anyák napjával kezdődik és a gyereknappal ér véget, ideális időpontja a fesztiválnak - mondta az alpolgármester.

Engert Jakabné köszönetet mondott a Születésünnep szervezőinek, különös tekintettel Kovács-Dandi Csilla főszervezőre.

A szombat délelőtti felvonulás anyák napi virágültetéssel fejeződött be a barátok temploma előtti nagy körágyásban. Az idei Születésünnep szombat délután gyerekműsorral és záróünnepséggel ér véget a megyei könyvtárban.

A Születésünnep Kecskeméten rendezvény 2015-ben indult útjára. Célja, hogy bemutatkozzanak azok a kecskeméti klubok, körök és szakemberek, akik a várandósság, a szülés és a kisgyermeknevelés témájával foglalkoznak. Minden évben májusban, anyák napjával kezdődik (2021-ben kivételesen szeptemberben tartották). Ingyenes programokkal várják az érdeklődő családokat a városban több helyszínen. A részletes programokról és a szervező csapatról a www.szuletesunnep.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

Élő adás