2021. Március 4. Csütörtök  Kázmér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Koronavírusos a Margaréta egyik lakója (videóval)

Koronavírus-fertőzést igazoltak a Margaréta Otthon egyik lakójánál – tudatta közleményben Takács Valentina, Kecskemét MJV Önkormányzata kommunikációs vezetője.

A Margaréta Otthon egyik lakójánál koronavírus fertőzés igazolódott. A gondozott korábban kórházban volt, ahonnan negatív tesztet követően került vissza az otthonba. Mivel kórházból engedték ki, ezért az otthon izolálta őt, majd a második negatív teszt után saját szobájába került, házastársa mellé. A fertőzés tünetei csak ezt követően jelentkeztek, ismételten izolációs szobába került, és a harmadik teszt már kimutatta a fertőzést.

Az eset kapcsán tapasztalt elhúzódó lappangási idő miatt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester arra kérte az intézmény vezetését, hogy a kórházból visszatérő gondozottak esetén az izoláció a jövőben 2 hétig tartson, és továbbra is fokozottan ügyeljenek a járványügyi előírások betartására. Az intézmény fertőtlenítése eddig is folyamatos volt, minden járványügyi szabályt betartanak. A népegészségügy megkezdi a kontaktkutatást és elrendeli a szükséges szűréseket.

Élő adás