2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kortársaik segítésére képezték a gyerekeket – VIDEÓVAL

Több mint egy tucat gyereket képeztek ki kortárssegítőnek az elmúlt fél évben, hogy szükség esetén segítsék környezetüket, szakszerű és hasznos tanácsokat adjanak a a korosztályukba tartozó fiataloknak. Az első kurzus utolsó képzését péntek délelőtt a hetényegyházi Nyíri-erdőben szervezték meg.

A Nyíri-erdő szívében található Vackor Vár Erdei Iskola megtelt élettel és főként nyomozókkal a mai napon. A Hírös Kortársak Egyesület szervezésében érkezett ide több mint egy tucat fiatal, hogy játékos formában tanulja a találékonyság fortélyait. A tinédzserek a családi beszélgetések hasznosságáról és az egymás közötti kommunikációról is tanultak. Bár látszólag csak játékokról van szó, a gyerekeket fél éven keresztül képezték hasonló módszerekkel.

Mint azt Tót Szilvia, a Hírös Kortársak Egyesület elnökhelyettese a Kecskeméti Televízió stábjának elmondta: a tizenévesek leginkább az életkorban hozzájuk közel álló barátaikkal beszélik meg gondjaikat. Ezért hívták életre a Kortársak programot, hogy olyan segítőket képezzenek a fiatalokból, akik képesek segíteni barátaiknak, ismerőseiknek.

Bár a jelenlegi fél éves képzés a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös pályázatának segítségével indult, a szervező Hírös Kortársak Egyesület és a jelenlegi nyolc mentor úgy véli: bár vége a támogatott ciklusnak, ez a program önjáróvá vált. A kortárs segítő fiatalokkal a jövőben folyamatosan tartják a kapcsolatot és további tananyagokat, érdekes információkat adnak majd nekik. Újabb tanfolyamokkal újabb gyerekeket is szeretnének bevonni és kérik, aki szeretne csatlakozni a munkához vagy bármilyen más formában segíteni, keresse meg az egyesületet.

Kecskemét percről percre

Élő adás