2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közös mérnökversenyt szervez a Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara által szervezett, március végéig tartó mérnökversenye.

A versenyre több mint 30 felsőbb éves mérnökhallgató jelentkezett, akiket 4-5 fős csapatokba osztottak be. A műszaki kihívások mindegyike a Mercedes-Benz modellek gyártásával kapcsolatos aktuális műszaki, tervezési és programozási feladat. A csapatokat a verseny folyamán a megadott projektekhez hozzárendelt gyári mentor és a GAMF alapszakokhoz illeszkedően kijelölt felkészítő tanárai fogják segíteni.

A közel egy hónapig tartó verseny alatt a hallgatók március 7-én egy tartalmas gyárlátogatáson is részt vesznek majd.

A verseny 2018. március 26-án fejeződik be, ahol a hallgatóknak egy prezentációban összefoglalva kell bemutatniuk a megoldásukat a mentoraik és egy olyan szakmai zsűri előtt, amely a GAMF oktatóiból és a Mercedes vezetőiből áll össze.

Az eseményen köszöntőt mondott az Egyetem kancellárja, Finta Zita:

„Látnunk kell, hogy ez a verseny a hallgatók megmérettetésén túl bemutatja az oktatóink kiemelt színvonalú munkáját is, hiszen a hallgatók elsősorban az Egyetemünkön megszerzett elméleti tudásukra alapozva látnak neki a versenyfeladatok megoldásának. A versenyen visszaigazolódhat az Egyetemünkön megszerzett piacképes tudás, amit szeretnénk, ha a Mercedes vezetése is megtapasztalhatna, és ez által ismerne el.

Ugyanakkor úgy gondolom a Mercedes számára ez a verseny egy fontos együttműködés színterévé is válhat, hiszen a hallgatók számára tud majd olyan szituációkat bemutatni, amely mindenképp pozitív munkatapasztalatok megszerzését segíti elő.” – mondta el a kancellár.

(http://www.uni-neumann.hu)

Élő adás