2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lakossági fórum Katonatelepen

A katonatelepi főtér megújulásáról és egy új bölcsőde építésének tervéről is beszámoltak ma Falu György képviselő lakossági fórumán. A nagy lélegzetvételű fejlesztések előreláthatólag 2020-21-re elkészülnek.

 

Két napirendi pont került ma (hétfőn) Falu György lakossági fórumának asztalára. Az egyik a katonatelepi főtér fejlesztési tervének ismertetése, a másik pedig a két új csoportszobás bölcsőde létesítése a városrészben. Falu György elmondta, 2014-ben hirdették meg a főtér fejlesztését. Az elmúlt 3 évben folyamatosan újult meg a terület, ám most lehetőség adódott arra, hogy egy nagyobb lélegzetvételű fejlesztést indítsanak el. A munkálatok miatt így később lesznek készen a főtérrel, mint ahogy tervezték.

 

Lakossági igény merült fel egy katonatelepi bölcsőde kialakítására. Most adódott egy pályázati lehetőség, mely során egy 2 csoportszobás bölcsi kiépítésére van lehetőség, amelyet 4 csoportra lehet majd bővíteni. Első lépésben 25 gyereket fogadnak majd be az intézménybe.

- Teljesen új épület lesz elhelyezve. A jelenlegi óvoda melletti játszótér helyett lesz ez a 2 csoportszobás bölcsőde. Egy telken lesz az óvodával. Ez egy nagyon jó hír, mert az óvodás bölcsődés korú gyerekek intézménybe szállításához nem kell semmilyen úton átmenni. Egyszerűen megáll a parkolóban a szülő, és az egyik gyerekekkel bemegy a bölcsibe, a másikkal az óvodába, és így egy füst alatt elintéz mindent - mondta Falu György, önkormányzati képviselő.

Az épületet 300 millió forintból fogják kialakítani. Ebből 200 milliót a kormány, 100 milliót pedig az önkormányzat áll majd. A tervek szerint a bölcsőde legkésőbb 2021-re nyitja ki kapuit.

 

 

Élő adás