2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Legyen klíma is a kecskeméti buszokban!

A kecskeméti közösségi közlekedésről, pontosabban az ellátásra vonatkozó pályázatról is szó volt a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság rendkívüli ülésén csütörtök délután. A cél természetesen a lehető leghatékonyabb tömegközlekedés.

A csütörtöki ülés első napirendi pontjaként az autóbuszos személyszállítás ellátására vonatkozó pályázati kiírás részleteit tárgyalta a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság. 

Több kérdés is felmerült a pályázattal kapcsolatban: szó volt például arról, hogy a pályaudvarok területén a pályázónak kell-e karban tartani az utakat, és arról is, hogy egyáltalán mennyi időre szól a szerződés. A pályázati kiírás szerint a nyertes pályázó közszolgáltatási szerződés keretében tíz évig láthatja el Kecskemét buszos személyszállítását. Lehetséges, hogy a későbbiekben ezen időtartamot öt plusz öt évre változtatják, ami lehetőséget adna arra, hogy öt év után a felek a szerződésben vállaltak teljesülését kölcsönösen felülvizsgálják, és döntsenek a meghosszabbításáról.

A pályázati kiírás tervezetébe belekerült az is, hogy a buszokban lennie kell légkondicionálónak. Király József javaslatára beleveszik a kiírásba, hogy azt az időjárási körülményeknek megfelelően kötelesek lesznek működtetni.

A cél természetesen a lehető leghatékonyabb tömegközlekedés, és az utasok elégedettsége.

Élő adás