2018. Október 18. Csütörtök  Lukács

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Még mindig vannak kinn választási plakátok

Május 8-áig kellett volna eltávolítani mindenhonnan a választási plakátokat, matricákat. Azonban Kecskemét utcáit néhol még mindig csúfítják a buzdító feliratok.

 

Karácsony Gergely még mindig mosolyog a választó polgárokra Hetényegyháza egyik utcájában. Egy villanypóznán díszeleg ez a plakát, amelyet már rég el kellett volna távolítani. De az utcában nem csupán ez az egy ilyen tábla található.

Hetényegyházán az Iskola utcában, még mindig találunk választási plakátokat. Május 8-ig kellett volna eltávolítani a pártoknak a matricákat és a plakátokat. De nem csak Hetényegyházán van probléma, Kecskeméten még pár helyen fellelhetőek a választáshoz kapcsolódó feliratokat. Májusban a Kecskeméti Televízió megkérdezte dr. Határ Máriát, Kecskemét jegyzőjét, hogy kinek a hatáskörébe tartozik a plakátok eltávolítása. Akkor az a válasz érkezett, hogy bejelentés esetén az önkormányzat felszólíthatja a pártokat, hogy gondoskodjanak a plakátok eltávolításáról. Ha pedig ezt nem teszik meg a pártok, akkor az eltávolítás költsége őket terheli.

A III. Béla körúton is találhatunk még választási táblákat. A Kecskeméti Városrendészettől megtudtuk, hogy körülbelül egy hónappal ezelőtt a Polgármesteri Hivatal bekérte tőlük azokat a helyszíneket, ahol található még plakát. Júniusban pedig kiküldte felszólítását a Kecskemét Megyei Jogú Város Helyi Választási Iroda vezetője, dr. Határ Mária azoknak a pártoknak, akik nem intézkedtek. A jogszabály azt írja elő, hogy ha határidőre nem sikerül leszedni a feliratokat, táblákat, matricákat, akkor érkezik egy felszólítás. Amennyiben arra sem reagálnak, az önkormányzat szedeti le, és kiszámlázza a pártoknak.

A folyamat tehát zajlik, és remélhetőleg most már rövid időn belül leszedik a táblákat.

 

Élő adás