2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnövelik az aluljáró szivattyúinak kapacitását (videóval)

Növelik az aluljáró szivattyúinak kapacitását. Az ősszel kezdődő és várhatóan november végén befejeződő munka eredményeként egy nagyobb esőzés után várhatóan kevesebb ideig önti el a víz az aluljárót.

Javulni fog a Szolnoki úti aluljáró vízelnyelő képessége. A MÁV Zrt. és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megrendelte a szivattyúk kapacitásának növelését. Ez azt jelenti, hogy az újonnan beépítésre kerülő szivattyúk vízszállító képessége nagyobb lesz, mint a jelenleg üzemelőké.

A szivattyúk kapacitásnövelése az aluljáró elöntési idejét csökkenti majd.

A munkálatok ősszel elindulnak és várhatóan november végéig befejeződnek. Ez idő alatt az átemelő műtárgyak gépészeti felújítása történik meg, a Bem utcai körforgalom felőli átemelők esetében pedig a szivattyú kapacitását bővítik.  Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a munkálatok nem járnak majd útlezárásokkal. A projekt 25 millió forintba kerül, amelyet a MÁV ZRT. és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának közösen finanszíroz. A vállalkozó versenyeztetése folyamatban van.

Dr. Orbán Csaba, a városháza városüzemeltetési osztályának vezetője a napokban azt mondta, hogy a szivattyúk felújítása mellett olyan elöntésérzékelő rendszert építenek majd ki, amely nemcsak a szivattyúkat hozza automatikusan működésbe, de egyúttal úgynevezett jelzésirányított közlekedési táblákon keresztül képes lesz mutatni a közlekedőknek, hogy az aluljárót átmenetileg nem lehet használni.

Élő adás