2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megnyílt az Utazás Kiállítás a Hírös Agórában

Idén a Balaton a díszvendége a 29. Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásárnak, mely február 21–22. között várja a látogatókat a Hírös Agórában. Az eseményt Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg.

A Pirossapkások Zenekar alapozta meg péntek délelőtt a 29. Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár hangulatát. A csapat utazós dalokból összeállított repertoárjával gyorsan elröppentünk egyik földrészről a másikra, hogy aztán, mialatt a hivatalos megnyitó zajlik, már felmérjük, merre induljunk el. Katalógust keresni. Legalábbis.

Ahogy az már lenni szokott, a kiállításon üdülési, turisztikai és idegenforgalmi látnivalókkal, szolgáltatásaikkal mutatkoznak be a kiállítók, akik közül idén a Balaton emelkedett ki, ugyanis ez a terület volt az esemény díszvendége.

Nem véletlen, hogy Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester megnyitójában pont a Balatont hozta fel pozitív példaként arra, hogy ma már nem elég a kirándulást, kikapcsolódást és a köré szerveződő dolgokat tipikus nyári műfajnak tekinteni, egész évben nyújtani kell valamit az utazni, pihenni vágyóknak. Hangsúlyozta, ez nemcsak a Balatonra vonatkozik, hanem minden településre, amelyik idegenforgalommal, turisztikával foglalkozik, vagy egyszerűen csak szeretné megmutatni értékeit.

– Egy ilyen kiállítás arra jó, hogy a települések meg tudják mutatni, milyen értékeik vannak a közelben és szerte az országban. Kecskemét is azért dolgozik, hogy ne csak a turisztikában tevékenykedő vállalkozások, vállalkozók találják meg a számításaikat, hanem a város lakosai is tudják élvezni a szolgáltatásaikat – mondta Szeberényi Gyula Tamás.

Köszöntötte a jelenlévőket Székely Zsolt is, aki 29 éve szervezi az Utazás Kiállítást. Hogy miért működik ez lassan három évtizede?

– Úgy gondolom, hogy ennek a városnak igénye, szüksége van arra, hogy megismerje Magyarország csodáit, az univerzumot, a világot. Nagyon sok szépség van, amit meg kell mutatni, arra kérek minden szervezőt, aki ennek a városnak jót akar, hogy Kecskemétben gondolkozzon, hiszen nekünk nincs szégyellni valónk – mondta Székely Zsolt.

Élő adás