2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megújult a Hunyadi tér

Épül-szépül a Hunyadiváros. 13 millió forintból teljesen megújult a járda és a parkoló a Hunyadi tér Liszt Ferenc utcai részén. A beruházásnak nemcsak a járókelők és az autósok, hanem a gáspáros diákok is örülhetnek. A tér ugyanis gyakran helyszíne a testnevelésóráknak, az iskolakörök futásának.

 

Jobbá váltak a parkolási körülmények a Hunyadi tér Liszt Ferenc utca felőli oldalán, és a járdát is felújították a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai. A régóta várt beruházásnak nemcsak a járókelők és az autósok, hanem a Gáspár iskola tanulói is örülhetnek. A tér körül futják ugyanis rendszeresen az iskolaköröket a fiatalok.

13 millió forint értékben újult meg a Hunyadi tér Liszt Ferenc utcai részén a járda, illetve a parkoló. Ezen felül a gyógyszertár mögötti járda új aszfaltot kapott. A teret pedig térkövezéssel újították meg.

A felújítás megtervezésekor a környék növényvilágának igényeit is figyelembe vették. A parkoló részt gyeprácsos technikával alakították ki.

Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a gyeprácsos megoldás azért jó, mert így a csapadékot Hunyadi téri fák el tudják érni. A rácsokba belefolyik a nedvesség, és a nagy fák életben tudnak maradni.

A tér korszerűsítése mellett felújították a Mátyás király körúton található okos zebra környékét is, illetve a balesetveszélyessé vált lakótelepi részeken járdákat.

Élő adás