2018. Július 21. Szombat  Dániel

19°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nagy bajban van Lizike családja

Néhány hete írtunk a kecskeméti Lizikéről, aki agresszív, rosszindulatú vesedaganatban szenved, családja minden pénzét, energiáját felemésztette gyógykezelése. A 16 hónapos kislány épp most veszi fel a nyolcadik kemoterápiás kezelést, családjának azonban most nem csak emiatt kell aggódnia.  

Nagy bajban van Lizike családja

Elekes Anna Lizi két vérátömlesztésen, öt műtéten, öt sejtszámnövelőn és hét kemón van túl. Keményen küzd az életéért, és egyre többen fognak össze azért, hogy segítsék őt és családját.

Az E-Kecsap Alapítvány indított gyűjtést a kislány gyógykezelésére: elsősorban gyógyszerekre, szondatápszerre, pelenkára, úti költségre, steril eszközökre, fertőtlenítő szerekre. Nekik köszönhetően sikerült az első havi gyógyszerek megvásárlása. Mint megtudtuk, az alapítvány úti költségre nem tud gyűjteni, mert azt nem tudja elszámolni.

Múlt héten mi is meglátogattuk a családot, kollégáink felajánlásának köszönhetően pelenkákat, popsitörlőket vittünk ajándékba a kislánynak. Ekkor tudtuk meg, hogy a felfoghatatlan lelki teher mellett milyen óriási anyagi teher nyomasztja őket.

Lizi havi gyógyszere 92 ezer forintba kerül, ennek csak töredékét finanszírozza a TB. 30 ezer forint a sterilizáló szerek költsége, és további 50-60 ezer forint az utazási költség.

Az édesanya beleroppant a lelki megpróbáltatásokba, így most az édesapa vitte a kislányt kemoterápiára. Ezzel azonban félő, hogy az egyetlen bevételi forrásukat is elveszítik, sőt az is kérdésessé válhat, meddig maradhatnak a szolgálati lakásban, ennek használata ugyanis a családfő munkaviszonyához kötött. Már a csillárjaikat is leszerelték otthonukban, hogy licitre bocsájtsák. Ráadásul múlt héten autójuk is elromlott, 146 ezer forint volt a javítása. Mivel Lizit ma Szegedre kellett vinniük 72 órás kemoterápiára, kénytelenek voltak kifizetni, ezzel teljesen kiürült a családi kassza.    

A kislánynak így is nagyon sokan segítettek már adománnyal, imával, amiért nagyon hálás az Elekes család. Most azonban az anyagi támogatás lenne a legfontosabb számukra, jelenleg ugyanis semmi megtakarításuk nem maradt.

A legkisebb adománynak is örülnek, hálásan köszönik. Aki segítené a családot az az alábbi számlaszámra utalhatja támogatását.

Elekes Zoltán, Erse Bank
11600006-00000000-49146110
Közleményben tüntessék fel: Adomány Lizinek!

Kecskemét percről percre

Élő adás