2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Napokon belül elkezdődik a Szolnoki út aszfaltozása

Napokon belül elkezdődik a Szolnoki út aszfaltozása. Az első ütem, vagyis a Szőlőfürt vendéglő és a Reptéri út közötti szakaszt aszfaltozzák. Ezzel egy időben a Bem utcai körforgalom előkészítő munkálatai is megkezdődtek.

Mostantól útlezárásra kell számítani a Reptéri út és a Szőlőfürt vendéglő között. A Szolnoki út felújításának első üteme rövidesen az aszfaltozással folytatódik. Több mint 3 kilométer hosszú útszakaszt újítanak fel két ütemben. Az első szakaszban a lakott területen kívüli részek, a Szent István körút és a Reptéri út közötti útszakaszt építik újjá. Majd pedig a lakott területen belüli részek, a Kurucz körút és a Szent István körút közötti részt újítják fel. Lemarták az útburkolat felső rétegét és szintre építették a kapubehajtókat. De padkarendezésre, csapadékvíz elvezetésére és szegélykő építésére is sor került a legtöbb helyen. A napokban pedig az út aszfaltozása folyik.

A 886 millió forintos projekt munkálatai várhatóan november végén fejeződnek be.

Hétfőn elindult a Bem utcai körforgalom kiépítésének előkészítése. A Bem utcán és a Kurucz körúton terelőtáblákat helyeztek ki és a környező területek rendezése is megkezdődött, az építési területről kiszedték a fákat és lebontották a kerítéseket. A munkálatok idejére előre láthatólag november 10-éig félpályás útlezárások vannak érvényben. Teljes útzárra csak ezután kell számítani az aluljáró környékén, a terelést mutató táblák is csak később kerülnek kihelyezésre. A hunyadivárosiak autóval legegyszerűbben és legkényelmesebben a Szent István körút felől közelíthetik majd meg a várost, mivel ennek a szakasznak nagyobb a forgalom teherbíró képessége.

Kecskemét percről percre

Élő adás