2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nem lesz munkásszálló a kertészeti kar egykori kollégiumából!

Nem lesz munkásszálló a kertészeti kar egykori kollégiumából, nyugtatta meg a közvéleményt dr. Tóth Szilárd önkormányzati képviselő ma (pénteken). Bár a kampányidőszak alatt – a szülők és a városrész lakosainak információi alapján - a Szövetség a Hírös Kecskemétért Egyesület az ellenkezőjét állította, mára a megfelelő helyekről megkapták a válaszokat. Ezekből pedig kiderül, már van bérlője az épületnek, aki kizárólag ifjúsági és közösségi céllal üzemeltetheti azt.

Sajtótájékoztatót tartott péntek délután dr. Tóth Szilárd Vacsiköz, Bethlenváros önkormányzati képviselője a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának volt kollégiuma előtt. Az ominózus épületről állította a Szövetség a Hírös Kecskemétért Egyesület a kampány alatt, hogy munkásszálló lesz belőle.

Dr. Tóth Szilárd bejelentette: az általuk, még szeptemberben közölt hír, mely szerint munkásszálló lesz az épületből, nem igaz!

Dr. Tóth Szilárd ugyanis - akkor még képviselőjelöltként - közérdekű adatigényléssel fordult az önkormányzathoz és a Neumann János Egyetem Kancelláriai Hivatalához. Megkérdezte, mi a terv az épület hasznosítására, illetve, igaz-e a hír, hogy munkásszállásként fog funkcionálni a jövőben.

A válaszok pedig megérkeztek Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jegyzőjétől, valamint az egyetem kancellárjától, Finta Zitától.

- Nagyon korrekt tájékoztatást kaptam, erről szeretném tájékoztatni a közvéleményt, megnyugtatásul. A jegyzői levélben leírták, hogy a kollégium nem az ő kezelésükben áll, nem is az ő tulajdonuk, így nem is hasznosítják, mivel nem működik költségvetési szerv ezen a területen, ezért nem is minősülnek adatkezelőnek, így nem is tudnak információt adni – mondta a képviselő, aki a kancellária válaszáról ezt mondta:

- Szeretném megnyugtatni a helyi lakosokat, illetve a diákok szüleit, hogy a kancellár levele szerint 2019. június 3-án az épület hasznosítására pályázatot írtak ki. A pályázat eredményesen zárult, és bár nincs konkrétan megnevezve a nyertes, de a vele kötött bérleti szerződés szerint a leendő bérlő kötelessége az egykori kollégium teljes körű felújítása, és az épületet csak és kizárólag ifjúsági és közösség szállás céljára hasznosíthatja, ilyen tárgyban üzemelteti.

 

Élő adás