2020. Április 9. Csütörtök  Erhard

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Német nyelvi tábor a Bajorban

Nyelvi tábort szervezett a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat. Utóbbinak köszönhetően a gyermekek teljes ellátásban részesülnek, és ingyen vehetnek részt az egy hétig tartó eseményen.

A Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat hosszú évek óta támogatja a Vásárhelyi Pál Általános Iskolát, ahol a német nemzetiségi oktatás folyik, így nem meglepő, hogy a nyári szünidőben is melléjük álltak. A németül tanuló diákok így a tanszünetben is használják a nyelvet, sőt új ismeretekkel is gazdagodnak. A szervezők az iskola két pedagógusa, dr. Tóth Lászlóné és Baloghné Szabó Anita vezetésével vidám hangulatú nyári tábort ígérnek.

A gyerekek a hétfőtől péntekig tartó tábor ideje alatt teljes ellátást kapnak, mely tartalmazza a frissítőket és az ebédet is, és mindez ingyen van nekik! Így a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat finanszírozásának köszönhetően azok a gyermekek is részt tudnak venni, akiknek a családja nem engedhetné meg magának a táborozás költségeit.

- A programok reggel 8 órától délután körülbelül fél négyig tartanak, minden nap szeretnénk változatossá tenni a témákat. Azon kívül, hogy olyan témákat érintünk, mint a közlekedés, szabadidő, színház, mozi, kirándulás, vendégeink is lesznek. Eljön Kis János evangélikus lelkész, aki egyik nap kötetlenül beszélget a gyerekekkel, valamint érkezik egy német anyanyelvű tanárnő is, akinek közreműködésével még jobban erősíthetjük a nyelvtudást – mondta a programokról Baloghné Szabó Anita. Hozzátette, természetesen főszerepet kapnak a német nemzetiségi ünnepek, szokások, hagyományok (Oktoberfest, Szent Martin Nap, Advent, húsvéri tojáskereső…)

Játékos programok várják tehát minden nap a kis táborlakókat, akik beszélgetések, interaktív előadások során okosodhatnak, de mivel nyár van, és ez mégiscsak egy tábor, a gyerekek a játszótéren lazíthatnak majd, amikor jólesik.

A táborozókat Neuendorf Rózsa, a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte:

 - Nagyon örülünk, hogy ennyien eljöttetek a táborba, hogy a nyáron is foglalkozzatok a német nyelvvel. Mivel ez egy nyári tábor, és nem iskolai oktatás, megpróbáljuk minél színesebbé tenni a hét programjait, és két meglepetésvendéget is hívtunk, hogy igazán jól érezzétek magatokat, miközben új dolgokat is tanultok.

A köszöntő után pezsgős koccintás következett (persze, szigorúan kölyökpezsgővel!), megbeszélték, ki mit választ ebédre a heti kínálatból, majd vidám gyerekzsivaj közepette kezdetét vette a német nyelvi tábor.

Élő adás