2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Novemberben még elszállítják a zöldhulladékot - Videóval

A DTkH még novemberben is elviszi a zöldhulladékokat. A lehullott faleveleket az arra kijelölt szemeteszsákokba kell összegyűjteni és kihelyezni a DTkH weboldalán található szállítási rend alapján.

Az ingatlanok területén felgyülemlő szemét, illetve avar gyűjtése az ingatlantulajdonosok feladata, minden ingatlantulajdonos köteles az ingatlanát határoló zöldfelületet az úttestig rendben tartani. A kertgondozás során összegyűjtött falevelet is havi két alkalommal szállítják el, utoljára novemberben. Csütörtökön többek között a Halasi úti hobbikról, Kósafaluból, a Műkertvárosból és a Szent László városból viszik el a kihelyezett zsákokat és gallyakat. Először bármilyen műanyag zsákban kihelyezhető az ingatlan elé a zöldhulladék. Ezután a DTkH munkatársai a megadott gyűjtési napon elszállítják.

Az adott napon 2 db emblémás, lebomló cserezsákot biztosítanak az ingatlantulajdonos számára. Fontos, hogy a közterületre kitett szemét illegális hulladék elhelyezésnek minősül, ezért csak közvetlenül előtte lehet azokat kihelyezni a gyűjtési napokon, reggel 6 óráig. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-nél pedig még mindig van lehetőség ingyenesen big bag zsákokat kérni, amelyeket a cég telephelyén egy igénylőlap kitöltése után át is vehetnek a lakóközösségek. Az avargyűjtés után csak jelezni kell telefonon, ha megtelt a zsák. Fontos, hogy ezeket is a BÁCSVÍZ komposztálótelepére szállítják, ezért nagyon kell figyelni, hogy zöldhulladékon kívül semmi más ne kerüljön a gyűjtőkbe.

Élő adás