2019. Január 17. Csütörtök  Antal

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Nyitott sorompónál jött a vonat Kecskeméten

Bár a fénysorompó szabad jelzést mutatott, mégis, vonat haladt át Kecskemét egyik vasúti átjárójánál. Több autós is átment a sínen még a szerelvény érkezése előtt, pedig már nagyon közel járt. Az esetről felvétel is készült.

Bár szabad jelzést mutatott a fénysorompó hétfőn, jól hallható a videón, hogy vonat közelít. A felvételen látható, hogy a sorompó csak akkor ereszkedik le és vált át pirosra a fényjelzés, amikor a szerelvény már az átjáróban van. A felvételt készítő férfi elmondta, hogy az autósok még akkor is áthaladtak a síneken, amikor a vonat már nagyon közel járt, ugyanis a biztonsági berendezés jelzésére figyeltek.

A felvételt készítő kecskeméti lakos azt is elmondta, hogy miután elhaladt a vonat, a fényjelző lámpa teljesen kikapcsolt. Egy országos sajtóorgánumnak Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője elmondta, hogy a MÁV tud a hétfői esetről, egy villámcsapástól hibásodott meg a sorompó, amit azóta megjavítottak. Azonnal értesítették a mozdonyvezetőket is a problémáról, akik maximum 15 km/h-s sebességgel közelítették meg ezután az átjárót, és hangjelzést is kiadtak.

 

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás