2019. Január 17. Csütörtök  Antal

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Platóra láncolt kutya sokkolta a netezőket

Sokakat felháborított egy Facebookon posztolt videó, amelyen egy utánfutóhoz láncolt kutya látható. A vélemények szerint nem csak a kutyát, a közlekedőket is veszélyeztették ezzel a humánusnak nem nevezhető szállítási móddal. Persze árnyalja a képet, hogy nem lehet egyszerű egy ekkora komondort autóval eljuttatni valahová.

A napokban Kecskeméten látták azt az utánfutós kocsit, amelyen egy nagy komondor ácsorog, forgolódik rövid láncra kötve – nyilván azért, hogy ne tudjon leugrani vagy leesni a platóról. A posztokban felelőtlenségről beszélnek, melynek nyomán nem csupán a kutya életét veszélyeztette a sofőr, hanem embertársaiét is. „A platón lihegő kutya meglehetősen elhanyagolt állapotban egy méteres lánccal van odakötve az utánfutó széléhez. Amikor a videót készítő közeledik a gépjármű felé, a kutya megörül, hogy végre szabadulhat méltatlan helyzetéből.” – írták.

Hogy mi történt a videó rögzítése után, meddig és hova utazott így a kutya, nem tudni. Többen az ügy nyomába is eredtek volna, intézkedést fontolgattak. „Kérjük, ha bárki rendelkezik érdemi információval a vezetőt illetően (…), az írjon nekünk, hogy a körülmények pontos ismeretének tudatában megtehessük a szükséges lépéseket!” – szólították meg a Facebook közösségét.

Élő adás