2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Prof. dr. Lentner Csaba volt a Kölcsey Kör vendége

Új utakon a gazdaság és a felsőoktatás címmel rendezte meg csütörtökön este 35. pódiumbeszélgetését a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata. A rendezvény vendége Dr. Lentner Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Kutatóintézetének igazgatója volt.

 

Az előadás első felében szó volt a magyar gazdasági helyzet alakulásáról 2010-től egészen napjainkig. Az esemény második felében pedig arról beszélt Dr. Lentner Csaba, hogy milyen kilátásai vannak az országnak gazdasági és társadalmi szempontból, illetve az oktatási ügyek terén.

Az előadó elmondta, azt szeretné, ha 2030-ra, 2040-re az Európai Uniónak a fejlett magjához is feltudnánk zárkózni. A Magyar Nemzeti Bank versenyképességi programja így elsősorban arra fókuszál, hogy a magyar munkavállalókból, a magyar munkavállalók által, hogyan lehet több teljesítményt elérni. Szerinte, ez csak úgy lehetséges, ha az oktatásra, és az egészségügyi ellátó rendszernek a fejlesztésére még több forrást tudnánk fordítani. Zárásképp pedig elmondta, ha  Neumann János Egyetemre néz, ahol a Magyar Nemzeti Banknak a fejlesztési pénzei, a szándéka, a jóakarata is megtestesül, akkor azt gondolja, hogy ilyen egyetemekre van szükség.

Kecskeméten 2016-ban jött létre a Kölcsey Kör Lezsák Sándor felkérésére. Havonta egy alkalommal országos hírű és helyi politikusokat, szakembereket, egyházi vezetőket mutatnak be Kecskemét polgárainak, akik innovatív előadásokkal, érdekes történetekkel vagy közérdekű információkkal érkeznek a rendezvényre.

 

Élő adás