2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Randi a múzeumban

Történelmi randiprogrammal készül a Ráday Múzeum a históriák szerelemeseinek. A játéksorozat során különböző szerepekbe bújhatnak, közösen fejthetik meg az eléjük táruló rejtvényeket és izgalmas feladatokat, így megismerhetik a magyar nemesi családok főbb szerepeit és kapcsolatait.

Az izgalmas és újdonságnak számító élő történelmi kalandjáték három helyszínen fog játszódni a Ráday Múzeumban. A játékosoknak lehetőségük van arra, hogy a kiállításokban megjelenő történelmi szereplőkkel megismerkedjenek, megdolgoztassák a gondolkodásukat és egy tartalmas kikapcsolódásban vehessenek részt. Sopronyi-Mikulás Kata, a Ráday Múzeum múzeumpedagógusa elárulta, hogy ez egy kiváló randiprogram a szerelmes párok számára, hiszen fontos az együttműködés és a másik segítsége. A játékos program neve ezért találóan: Randi a múzeumban.

Kata azt is elárulta, hogy a játékban egy játékmester is részt vesz, és az ő segítségével a saját karaktereik bőrébe bújva együtt indulnak el a kalandos útvesztőben. A játék során a résztvevők felvehetik a művészettörténész és újságíró szerepét, emellett a játékmester mint a múzeumigazgató felesége segíti a játékukat. A játék során egy rejtélyes feladványokkal találkoznak, amit közösen kell megfejteniük, együtt kell dolgozniuk, hogy minden megoldást megtaláljanak.

Mivel három állomáson játszódik a játék, úgy tudnak a játék során haladni, hogy egy logikai szálat követnek, egyik helyszínről a másikra haladnak és így tudják a rejtélyeket együttes erővel felfedezni és megoldani.

A játékban nem csak egy páros vehet részt, hanem akár páros randira is jelentkezhetnek a kíváncsi résztvevők, így a szerepjáték karakterei kibővülnek műkincsgyűjtő, restaurátor, művészettörténész és újságíró szerepekre. Ők mind azért érkeznek a Ráday Múzeumba, hogy a magyar nemesi családok szerelmi kapcsolatai után kutassanak. A játékmester szerepe a vendégfogadás, a karakterek segítése, ismerteti a játékokat, majd ő is szerepbe kerülve játssza el a múzeumigazgató feleségét.

A játék az 1930-as években játszódik, így a résztvevők ruhakiegészítőkkel és kellékekkel tehetik még izgalmasabbá a történetet, és jobban beleélhetik magukat a szerepükbe. Mivel a kiállításokban megjelenő történelmi személyekről van szó, így a résztvevőknek a Ráday család tagjainak szerelmi szálát kell kibogozni.

Élő adás