2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Reagált a Mercedes-gyár a magyarországi beruházásai visszafogásáról szóló sajtóhírekre

Reagált a kecskeméti Mercedes gyár a magyarországi beruházásai visszafogásáról szóló sajtóhírekre. A gyár kommunikációs igazgatója szerint  természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit, de az építkezés nem áll le. Még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, Kecskeméten épülő üzemben – írta meg a portfolio.hu.

A napokban írt arról egy német üzleti lap, a Handelsblatt, hogy nehéz időszak előtt áll a BMW és a Daimler, ez pedig érinti a kecskeméti gyáregységet és a Debrecenbe tervezett üzemet. ALudvig Orsolya, a kecskeméti Mercedes gyár kommunikációs igazgatója elmondta, nem szeretnék kommentálni a német lap állításait.

A Mercedes az InfoRádiónak adott hivatalos választ az ügyben: ott kijelentették, hogy nem áll le az új kecskeméti Mercedes-üzem építése, sőt 250 millió eurónyi értéket már be is építettek. Még zajlanak az egyeztetések arról, milyen terméket gyárt majd a vállalat az új, épülő üzemben. A kommunikációs igazgató szerint természetes, hogy egy piaci cég módosítja terveit.

Korábban a Külügyminisztérium úgy kommentálta a sajtóhírt a portfolio.hu-nak, hogy a „BMW-beruházás, illetve annak előkészítése a megfelelő ütemben zajlik. A Mercedes továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, elégedett a kecskeméti gyárral, amely fontos láncszem a cég gyártási hálózatában”

(forrás: portfolio.hu)

Élő adás