2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rekordszámú képviselőjelölt Kecskeméten

Rekordszámú képviselő-jelölt szeretne parlamenti mandátumhoz jutni Kecskeméten. Mindez tegnap az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság ülésén derült, ki ahol sorsolással döntötték el a szavazólapon szereplők sorrendjét.

Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság hétfői ülésén kiderült, hogy az egyes számú választókerületben 25, míg a kettesben 23 jelölt adta le a szükséges számú aláírást tartalmazó íveket. Így jelen állás szerint

akár 48 jelöltre is lehet, majd szavazni Kecskeméten április 8-án.

Úgy tudjuk volt olyan jelölt is, aki a határidő után 10 perccel szerette volna leadni az összegyűjtött aláírásait, ám őt már nem lehetett nyilvántartásba venni. 

A jelöltek száma még változhat, pontosabban csökkenhet mivel a választási bizottság a következő 3 napban ellenőrzi még a neveket, a hozzájuk tartozó adatokat illetve az aláírásokat, hogy azok megfelelnek-e mindenben a törvényben rögzített feltételeknek.

Hétfőn a 48 jelölt sorrendjéről határoztak, vagyis arról, hogy a nevek és a jelölőszervezetek milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon. Mindez azonban még változhat, amennyiben az ellenőrzések után csökken a jelöltek száma.

Élő adás