2022. Június 30. Csütörtök  Pál

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rekordszámú részvétel a nyári idegenvezetéseken

A Hírös Sport Nonprofit Kft. által működtetett Kecskeméti Tourinform Iroda szerevezésében 2019. június 8. és augusztus 31. között rendszeres idegenvezetésekre került sor. A garantált városnézéseken az idei évben rekord számban vettek részt a turisták, csaknem 200-an voltak kíváncsiak a hírös város nevezetességeire.

A nyári garantált városnéző sétákat két idegenvezető tartotta, létszámtól függetlenül magyar, angol és német nyelven. Kószó Ferenc idegenvezető elmondta: - Örömünkre szolgál, hogy az idei évben a belföldi turistákon kívül többek között Spanyolországból, Finnországból, Olaszországból, Dániából, Németországból és Ausztráliából is érkeztek vendégek. A program 13 éves történetében a látogatók számát illetően csúcsot értünk el, eddig még soha nem vettek részt ilyen sokan, közel 200-an a nyári garantált idegenvezetéseken.

Ezek a városnéző séták nagyon kedveltek a Kecskemétre látogatók körében, hiszen előre meghirdetett napokon és időpontokban, létszámtól függetlenül, akár egy fővel is elindulnak. Kiváló fakultatív lehetőséget biztosítanak a szabadidő hasznos eltöltésére, ráadásul akár egyénre szabottan. 

- A garantált nyári idegenvezetések keretében Kecskemét színvonalas bemutatása tovább bővíti a város által nyújtott programok számát, növeli ismertséget, jó hírnevét, turisztikai vonzerejét, a helyi látványosságok népszerűségét. Legfőképpen azonban azt a régóta jelentkező információs igényt elégíti ki, amely leginkább a nyári rendezvények (például Kodály Művészeti Fesztivál, Nyári Fesztivál, Hírös7 Fesztivál) ideje alatt jelentkezik – tette hozzá az idegenvezető.

Székely Lilla, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályvezetője elmondta: - A Tourinform Irodában kolléganőim az idei évtől jóval több programmal és eseménnyel várják az érdeklődőket. A nyári garantált idegenvezetéseken kívül szintén Kószó Ferenc segítségével elindítottuk a ’Keresd a kecskét’ programot a helyi általános iskolai osztályok számára, mely hatalmas érdeklődés mellett, óriási sikerrel zajlott le. Tematikus városnéző sétákat is szerveztünk, illetve még szervezünk is az ősszel: szeptember 29-én és október 6-án, vasárnap 10 órakor várunk mindenkit sok szeretettel a Városháza előtt, hogy egy közös sétán csodálhassuk meg Kecskemét szecessziós nevezetességeit.

A Kecskeméti Tourinform Iroda legfrissebb híreiért kövesse az iroda Facebook oldalát!

Forrás: Hírös Sport

Élő adás