2020. Május 26. Kedd  Fülöp

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rendezvények helyett pályázatokat írnak és applikációt fejlesztenek-videóval

A fennálló vírushelyzet miatt több hagyományos kecskeméti rendezvény is elmaradt az elmúlt időszakban. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület azonban ez idő alatt sem tétlenkedett. Különböző pályázatokat nyújtottak be, hogy forrást szerezzenek akkorra, amikor már újra lehet fesztiválokat tartani.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében zajló hagyományos kecskeméti rendezvények évente több tízezer látogatót vonzanak. A koronavírus-járvány miatt azonban idén már több ilyen közösségi esemény is elmaradt. Emellett van olyan program, amelyet ugyancsak biztosan nem tartanak meg, és van olyan is, amely esetében még kérdéses, hogy meg lehet-e szervezni. A jelenlegi helyzet nemcsak a fesztiválok iránt érdeklődőket, de a szervezőket is elszomorítja, hiszen mint ahogyan Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára mondja, óriási lelkesedéssel szokták megszervezni ezeket a rendezvényeket.

– Egyesületünk tavaszi nagy rendezvénye,a Helyi Termék Ünnep Hungarikum-fesztivál. Pont a múlt hét végén rendeztük volna, és fájt is a szívünk, hogy olyan szép idő volt. Ha nem lett volna ez az egészségügyi helyzet, akkor biztosan nagyon sikeres rendezvényünk lett volna.

A hagyományos Húsvétolót sem tartották meg idén, és már az is biztos, hogy nem lesz Kézműves Sörfesztivál. A Hírös Hét Fesztiválról egyelőre még nem tudni, meg lehet-e szervezni. Hamzáné Lakó Judit elmondta, az elmúlt időszakban több mindenre is pályáztak, hogy forrásokat szerezzenek arra az időszakra, amikor már lehet újra rendezvényeket tartani.

Bízik benne, hogy októberben már az Őszi Helyi Termék Ünnepet megrendezhetik. Erre is beadtak pályázatot fellépők támogatására, illetve a Hungarikum pályázaton dolgoznak jelenleg, amely a következő évi tavaszi fesztivált készíti elő. A pályázatírások mellett a Kecskemét és térsége applikációjukat tudták fejleszteni, hogy ha majd jönnek a turisták, legyen megfelelő eszköz, amely segítséget nyújt számukra a tájékozódásban.

Itt nézhető meg a Kecskeméti Televízió e témában készített riportja:

Élő adás