2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Reszkethetnek a szúnyogok!

Péntek este ismét a levegőből gyérítik a szúnyogokat Kecskeméten. A tervek szerint a napnyugtát megelőző 1,5 órában köröz majd a repülő a város felett, hogy megtizedelje a vérszívókat. Rossz idő esetén szombaton vagy vasárnap este kerül sor a műveletre.

A légi kémiai szúnyoggyérítés során alacsony koncentrációban, hektáronként 0,6 liter vegyszert juttatnak majd a levegőbe, ami így csak a rovarokra veszélyes, a melegvérű élőlényekre nincsen negatív hatással. A szer hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A polgármesteri hivatal azt javasolja, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A gyérítés idején és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A szúnyogok jelenléte ellen mi magunk is küzdhetünk, ha felszámoljuk a felesleges apróbb pangó vízgyűjtőket, így a szúnyoglárvák ezekben nem fejlődhetnek ki.

Élő adás