2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ruhák után cipőket kaptak a mentősök

Egymillió forintos adományból nyolcvan pár munkavédelmi cipőt vásárolt a Kecskeméti Mentőkért Alapítvány minden kivonuló dolgozónak. A nagylelkű felajánlást két helyi vállalkozás tette.

Autóval érkeztek a lábbelik a kecskeméti mentőállomás udvarába. Két helyi vállalkozás – a Vincze-Nagy Vendéglátó Ipari Kft. és a Stenge Autóalkatrész – összesen egymillió forint értékben támogatták a Kecskeméti Mentőkért Alapítványt, ami lehetőséget ad arra, hogy minden kecskeméti dolgozó munkavédelmi cipőhöz jusson.

– A mentősök munkája nagyon fontos, ezt mi is így gondoljuk, így ezzel a tettel szeretnénk jót cselekedni a kecskeméti mentősöknek, és azt kívánjuk, használják egészséggel a cipőket – mondta el Stenge Norbert, a Stenge Autóalkatrész tulajdonosa.

Nem hétköznapi lábbelikről van szó.

– Ezek kifejezetten munkavédelmi, zárt és nagyon biztonságos cipők, amire nagy szükség van a mi munkánkban, hiszen nagyon sokszor megyünk ki olyan helyszínre, ahol akár meg is sérülhetünk, azért fontos ez – magyarázta dr. Szekeres Antónia, a Kecskeméti Mentőállomás vezetője.

Ez a felajánlás tökéletesen kiegészíti azt az országos programot, amely során az Országos Mentőszolgálatnál minden idők legnagyobb ruhabeszerzése történt meg. Az új munkaruhák beszerzésére a kormány több mint másfél milliárd forintot fordított, így 6700 mentődolgozót szereltek fel új, jó minőségű, korszerű munkaruhával, összesen 85 ezer darabbal.

– A mentődolgozóknak volt beleszólásuk abba, hogy hogyan alakítsák ki őket. Fényvisszaverővel rendelkeznek, jól láthatóak akár egy baleset helyszínén is. Összesen két nadrágból, két kabátból, három pólóból és egy „softshell” bélésből álló munkaruhák érkeztek. Gyakorlatilag az eddigi munkaruhákat tudtuk erre az újra lecserélni – mondta el Hangai József, az OMSZ Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársa.

Az újonnan belépő mentődolgozók részére, továbbá a méretkorrekció miatt visszaküldött ruhadarabok pótlására folyamatban van újabb munkaruhák gyártása is.

Élő adás