2020. Április 4. Szombat  Izidor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Speciálisan erre a célra kialakított óriásszívekben gyűjtik a kupakokat – VIDEÓVAL

Kecskeméten sok ember szívügye a környezetvédelem. Ezt az a két kupakgyűjtő szív bizonyítja, ahová kidobhatjuk feleslegessé vált kupakjainkat. Kecskeméten elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola készíttetett kupakgyűjtésre alkalmas óriásszívet. Múlt hét óta pedig már a Kecskeméti Corvin Mátyás Iskolához is elvihetjük a műanyag hulladékot.

Múlt csütörtökön állt szolgálatba az az óriás szív a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolánál, amelybe a környékbeliek és az iskolások elhozhatják a feleslegessé vált műanyag kupakokat. A gyerekek egyszerre szórakozhatnak a bedobálással és ezzel egy időben a környezetvédelméért is sokat tesznek. A már több városban is népszerű eszközt egy szülőnek köszönhetően helyezték el az iskola udvarára. Az összegyűlt műanyag hulladékot jótékony célra ajánlják fel. A Hunyadivárosi Tanácsadó Testület felállása után szeretnének több helyen is hasonló szívet kihelyezni, hogy minél többen és minél több emberen segíthessenek.

Szív alakú kupakgyűjtővel először a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál találkozhattunk, ahol ősz óta várják a környékbeli társasházak és az iskolába járó gyerekek felesleges kupakjait. Ha tele a tartály, bezsákolják a kupakokat. A legyártás ennél az első kecskeméti szívnél is a szülőkhöz kötődik. Az ötletet pedig egy másik település vasszíve adta.

Az iskolába járó gyerekek először nem is tudták mire lesz jó a szív. Volt, aki azt hitte, hogy dekoratív szemetes készült. Természetesen az osztályokban plakátokat helyeztek ki, hogy tájékoztassák a tanulókat a szabályokról és a gyűjtésről.

A Kecskeméti Televízió riportját itt tekinthetik meg:

Élő adás