2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sportcsarnok építésről, településfejlesztésről tárgyalt a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság

Újabb részletek láttak napvilágot a Katona József Gimnázium új sportcsarnokának építésértől a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság kedd délelőtti ülésén. A testület e mellett tárgyalt a településfejlesztési dokumentumok felülvizsgálatáról. Ez várhatóan két évig tart majd, és minden helyi polgár javaslatokat tehet, hogy szerinte milyen irányba fejlődjön Kecskemét.

Egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett fogadta el kedden délelőtt Kecskemét 2020-as költségvetését a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság.

A testület tagjai Bodrozsán Alexandra képviselő (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) kérdései nyomán hosszasan foglalkoztak, a Katona József Gimnázium új sportcsarnokának építésével. Kiderült többek között, hogy az intézmény 1983 óta vár a létesítményre. Az MLSZ már támogatja a projektet, a tervek készítése pedig már folyamatban van. Az önkormányzat most önerővel segíti a beruházást, de a fenntartó személyéről később döntenek majd.

A TAO forrásból a Score-Goal Szabadidősport Kft. által bonyolított projekt eredményeként a csarnok két éven belül épülhet meg, és délelőtt a gimnázium, délután pedig a score-goal csapat használhatná, illetve lehetőség lenne külsős érdeklődők számára is bérbe adni azt. Szabó István intézményvezető az ülésen azt mondta, nagyon várják az új sportcsarnok felépülését, hiszen a 700 diák számára jelenleg csak egy 12x20 méteres tornacsarnokban, valamint a díszteremben tudják megtartani a tornaórákat. A bizottság egyhangúlag támogatta, a beruházáshoz kapcsolódó 10 millió forintos vissza nem térítendő önkormányzati támogatás biztosítását.

A Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottság napitrendjén szerepelt a településfejlesztési dokumentumok felülvizsgálata is. Az előterjesztés kapcsán Öveges László, Kecskemét főépítésze azt mondta, hogy kezdetét veszi az a 2 éves folyamat, amelynek eredménye 7 évre meghatározza Kecskemét fejlődésnek irányait. A munka első szakasza az információgyűjtésről szól, ezért arra kérte a képviselőket illetve a bizottság tagjait, hogy gyűjtsék össze saját elképzeléseiket. A koncepcióhoz várják a lakosság észrevételeit is. A testület ellenszavazat nélkül ajánlja a napirendi pont elfogadását a csütörtöki közgyűlésnek.  

Élő adás