2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szabó Béláné Rita lett 2017 védőnője

A kecskeméti Szabó Béláné Rita nyerte el a Családháló díjat, ezzel együtt ő kapta meg a ’2017 védőnője’ címet is.

Szabó Béláné Rita, kecskeméti védőnő, IBCLC laktációsi szaktanácsadó, táplálkozástudományi szakember, tanít az egyetemen  és baba klubot tart. Öt gyermek édesanyjaként az életét tette arra, hogy „szolgálja” a gyerekeket és segítse őket. Rita napi nyolc órában ifjúsági védőnő egy középiskolában, ahol nagyon szeretik a gyerekek. A kandós pedagógusok jelölték a díjra, majd a sikeres jelölés után ő szerezte a legtöbb szavazatot.

- Osztály szinten jöttek középiskolás fiúk, hogy elmondják, szavaztak ám a védőnő nénire. Ez különösen jól esik, mert kamaszkorú gyerekek elismerése, szeretete nagyon sokat ér. Persze, a kismamák szavazatának is nagyon örülök, de ők, mint anyák megtapasztalták, hogy a segítség milyen nagy kincs - de a kamasz gyerekek elismerése az igazán nagyszerű – nyilatkozta Szabó Béláné a kecskemetimami.hu-nak.

A Családháló díjat 2013-ban alapították azzal a céllal, hogy nyilvános elismerésben részesítsenek olyan embereket, intézményeket, akik a gyermekekért történő munkájuk során különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért. A díj erkölcsi elismeréssel jár és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazata nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján kerül kiosztásra ünnepélyes keretek között.

A Budapesten megrendezésre kerülő díjátadó rendezvény 2018. március 4-én 11:00 órakor lesz a Benczúr Ház dísztermében.

Forrás: kecskemetimami.hu

Élő adás