2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szálloda lesz a Nagykőrösi utcai régi bőrkórházból

Nem kell a gyalogosoknak tovább kerülgetni a Nagykőrösi utca elején éktelenkedő állványzatot. Szálloda lesz a régi bőrkórház és a mellette lévő korábbi „postabank épületből”.

Heteken belül elkezdődhet a régi bőrkórház és a mellette lévő korábbi „postabank épület” teljes felújítása. Már több mint egy évtizede csúfítja az omladozó ház a Nagykőrösi utcát. Az ingatlan hosszú ideje használaton kívül van, ezért csak hajléktalanok lakták. A tető beázik, a homlokzat omlásveszélye miatt állvány védi a járókelőket, egyben akadályozta a gyalogos közlekedést. Ennek az állapotnak vethet véget egy új beruházás.

Az épületegyüttesben a 48 Étterem és Bár tulajdonosai látták meg a fantáziát. Miután idén megvásárolta az ingatlanokat, egy szálloda építése mellett döntött. A tervek szerint az ingatlanok külső homlokzata mindenben az eredetit tükrözi majd, azonban a két ház egy egységet alkot majd megtartva az eredeti eklektikus építészeti stílust.

Öveges László, Kecskemét főépítésze elárulta, a tervtanács jóváhagyásával  az épületben 31 szobás szállodát mellette pedig egy reggeliztető kávéházat, szépségszalont és prémium butikokat, üzleteket szeretnének kialakítani. A hotelt a romosabb épületéből alakítanák ki, míg a kávéház a Wesselényi utcai ingatlanban fogadná a vendégeket. A Nagykőrösi utca városképileg is meghatározó első traktusa pedig ismét visszanyerheti régi pompáját.

(Fotók: Öveges László)

Élő adás