2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Számos városi kitüntetés is gazdára talált a közgyűlésen

A júliusi – idei első rendes – kecskeméti közgyűlés zárt ülésén város díjak és kitüntető címek adományozásáról is döntöttek a képviselők. Alább a kitüntetettek listája olvasható.

Kecskemét Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető címet nyert el dr. Feldmájer Péter ügyvéd, a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoport elnöke.

Kecskemét Szociális Ügyéért Díjjal ismerték el Eszik Zoltánt, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) Támogató Szolgálatának vezetőjét, Gubacsi Krisztinát, a Margaréta Otthon ápolóját, Tóth Győzőnét, a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, dr. Tóth Máriát, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóját és Veszelovszki Edit Évát, az Idősgondozó Szolgálat nyugdíjasházi gondozóját.

Bozsó János-díjat ítélt oda képviselő-testület Lakatos Pál Sándor Munkácsy Mihály-díjas festőművésznek.

Katona József-díjat szavaztak meg a képviselők Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár nyugalmazott igazgatója részére.

A Kodály Zoltán-díjat idén Agócs Márta gordonkaművész, a Kodály Iskola művésztanára kapta.

A Kada Elek-díjjal ismerték el dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, a város korábbi polgármesterének munkáját.

Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat adományozott a közgyűlés Tóth Endrének, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai szakreferensének.

Mészöly Gyula-díjat ítéltek oda prof. dr. Lévai Péternek, a Neumann János Egyetem nyugalmazott főiskolai tanárának.

Az Év Kecskeméti Mestere Díjat ezalkalommal Kovács József tímármester érdemelte ki.

Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjjal posztumusz ismerték el Pintye László közgazdász, a Bács-Kiskun Megyei Iparszövetség nyugalmazott elnöke tevékenységét.

Élő adás