2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Szülinapi adomány: 12 millió gyűlt össze a kórháznak

Összesen 12 millió forinttal gyarapodott a kórház egy születésnapi felajánlásnak köszönhetően. Az ismert kecskeméti nagyvállalkozónak, Szabadszállási Mihálynak és vendégeinek adakozó indíttatását dr. Svébis Mihály kórházigazgató döntése nyomán az intézmény is megtámogatta. Az összegből a laparoszkópos eszközpark újul meg a sebészeti osztályon.

A jótékony kezdeményezés a főként autópályaépítésekkel foglalkozó és több kecskeméti építőipari projektben is résztvevő Megasped Kft.-nek, valamint társcégeinek tulajdonosától, Szabadszállási Mihálytól ered. A kecskeméti vállalkozó 60. születésnapjára azt kérte az ünnepségre meghívott vendégeitől, hogy ajándék helyett ki-ki belátása szerinti összeggel járuljon hozzá a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház városi intézményének támogatásához.

– Nagyon tisztelem azt a munkát, amit a kecskeméti kórház és munkatársai végeznek az év minden napján, a nap 24 órájában, sokszor erőn felüli teljesítményt mutatva fel, sok-sok ezreknek reményt adva. Mi más lenne jobb alkalom az irántuk érzett hálám kifejezésének, mint ez a kerek születésnap; ezért vállaltam, hogy a barátaim és a családom által felajánlott összeget megduplázva adom át dr. Svébis Mihály főigazgató főorvos úrnak – nyilatkozta kérdésünkre Szabadszállási Mihály.

Az így összegyűlt 4 millió forintot a kórház nevében a főigazgató megkétszerezte. Azonban a talán nem is várt nagyságú összegen felbuzdulva a rendezvény néhány vendége további négymillióval toldotta meg az adományt, így az est végére az egészségügyi intézmény számára 12 millió forint támogatás gyűlt össze.

Dr. Svébis Mihály megköszönte a felajánlást és elmondta: ezúttal a – korábban általa is vezetett – sebészeti osztály kapja az összeget, ahol a laparoszkópos eszközparkot újítják meg belőle.

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás