2020. Augusztus 13. Csütörtök  Ipoly

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Települések felvonulása és gálaműsora a Hírös Hét Fesztiválon

Látványos felvonulással kezdődött a térségi települések idei gálaműsora vasárnap délután a Hírös Héten. A zenés felvonulás a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításának helyszínéről indult, a települések képviselői és fellépői a nagyszínpadig vonultak, ahol a környékbeli települések színes előadásait láthatták az érdeklődők.

A főtéri nagyszínpad fellépői elkápráztatták a nagyszámú közönséget, akik a rekkenő hőség ellenére nem csak kitartottak, de egyre többen lettek. A remek produkciókat nagy taps kísérte, a délutáni műsor jól megalapozta a Hírös Hét Fesztivál esti programjainak hangulatát.

Ballószögi Kincsecskék Aranypintyőkék csoportja: moldvai táncok

A Ballószögi Kincsecskék 2010 októberében alakult 7 fővel. 2014 októberétől alapítványi formátumban működnek, Ballószögi Csillagvár Művészeti Alapítvány néven, közel 100 gyermekkel.

Jövőnkért Néptáncegyüttes – Tiszaalpár

Az együttes a kezdetektől fogva a műhelymunkára törekedett és olyan táncosok kinevelésére, akik a későbbiekben az együttes munkájában részt tudnak venni. Az alkotói munkánál mindig figyelembe vette az együttes az eredeti helyszínekre való ellátogatást és a még élő hagyományőrzők felkutatását. Mindig törekedtek arra, hogy a színpadon a megfelelő, hiteles viseletekben mutassák be az adott tájegység, falu táncát, minél jobban megközelítve a paraszti mivolt viselkedéskultúráját, táncesztétikáját.

Szüreti 2016 Alapítvány néptánc csoportja – Jakabszállás – Monti csárdás

 Az alapítvány 2016-ban alakult, folytatva a már korábban elkezdett, de abba maradt néphagyományok, népi kultúra megőrzését. Állandó létszáma 30 fő, de van egy lelkes magja a csapatnak, akik rendszerességgel fellépnek meghívásos céges rendezvényeken, illetve a falu életében a fellépéseikkel aktívan részt vesznek, és minden év őszén megszervezik a szüreti felvonulást és bált.

Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport

A Lakiteleki Arabeszk Tánc és Mazsorett Csoport lelkes, mozogni vágyó gyermekekből és fiatalokból áll. A csapat jelenleg közel 40 fővel büszkélkedhet, és szebbnél szebb verseny eredménnyel, és számos sikeres fellépéssel. Repertoárukban a modern irányzatok dominálnak, mind zeneileg, mind tánc stílusilag; amelyet a bot és a pompom szertechnikai elemei fűszereznek meg. 

Szentkirályi Tánccsoport

Szentkirály kulturális életének nagy értéke a tánccsoport. Kezdetben a szüreti felvonulásokra a falu fiataljaiból verbuválódott össze egy- egy csapat, majd 1992-ben az alkalmi csoport Takácsné Kis Márta tanítónő vezetésével újabb táncokat kezdett tanulni és a fiatalok együtt maradtak. Így alakult meg a Szentkirályi Tánccsoport. 

Fantasy Dance Company – Orgovány

A Fantasy Dance Company orgoványi versenycsapata az idei évben 2 versenyen mérettette meg magát,  mindkétszer aranyéremmel a nyakukban tértek haza. Legutóbbi, Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén elért eredményük külön figyelemreméltó, hiszen a zsűri a leglátványosabb koreográfia különdíjjal jutalmazta az orgoványi csapat produkcióját. A koreográfia címe: Már mindjárt vége…

Mayfly Zenekar – Tiszakécske

A magyar zenészekből álló MAYFLY együttes 2019-ben elhatározta, hogy saját dalaikkal elrepítik a hallgatóságot a pozitív gondolatok, dallamos ritmusok, húzós basszus groove-ok, dögös szaxofonszólók, fekete-fehér billentyűfutamok és táncra perdítős gitártémák világába! Többről van szó, mint egy 7 tagú zenekar… Fogalmazzunk úgy, hogy Ők színpadon kívül egy Funk Supergroup Család

Élő adás